Gå til sidens hovedinnhold

Cowi-rapporten må oppgraderes

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I forbindelse med Cowi-rapporten, som noen mener er feilfri, ser jeg grunn til å gjøre oppmerksom på en viktig detalj som de ikke tar med i forbindelse med reisetidsanalysen og plassering av Mjøssykehuset. I rapporten står det: «Det vil bo mer enn dobbelt så mange mennesker innenfor 20 minutters reisevei fra Brumunddal som fra Moelv. Mens det vil bo nesten 50.000 mennesker innenfor 20 minutters reisevei fra Brumunddal, vil det bo 20.700 mennesker innenfor samme avstand fra Moelv. Tilsvarende vil det bo mer enn dobbelt så mange innenfor 10 minutters reisevei fra Brumunddal enn fra Moelv. Først når reisetiden økes til 30 minutter og mer, blir befolkningen like stor eller større på Moelv. Biri har enda mindre lokalt rekrutteringsgrunnlag».

Torsdag kom nyheten om at Regjeringen går inn for at Nye Veier får ansvaret for å bygge ut riksvei 4 mellom Mjøsbrua og Hunndalen. Dermed blir reisetidsanalysen feil og styrker Moelvs posisjon. Jeg kan sitere en tidligere lederartikkel i HA: «I sykehussaken er den lille byen Moelv forsøkt latterliggjort og marginalisert av motstandere mot å plassere hovedsykehuset ved Mjøsbrua. Siden alt henger sammen med alt og nye veier med 110 km/t fører fram til Mjøsbrua, forsterkes Moelvs posisjon som sykehusby, der den ligger midt mellom tre rivaliserende mjøsbyer.»

Kommentarer til denne saken