Countrykveld i Stjernekamp på lørdag: Hege må herje i egen sjanger

TRYGG I RUTA: Hege Øversveen har klart seg bra i Stjernekamp, men hun må regne med at TV-seerne er ekstra oppmerksomme på henne under lørdagens sending som har country på programmet.

TRYGG I RUTA: Hege Øversveen har klart seg bra i Stjernekamp, men hun må regne med at TV-seerne er ekstra oppmerksomme på henne under lørdagens sending som har country på programmet. Foto:

Ti artister i Stjernekamp har blitt til ni, som nå blir utfordret i country. Gjestedommere denne uka er Idol-legenden Kurt Nilsen sammen med artist og programleder Malin Pettersen.

DEL

Forrige lørdag var det Anita Hegerland som måtte forlate Stjernekamp etter å ha fått færrest stemmer av TV-seerne. De ni artistene som nå står igjen i konkurransen, må overbevise dommerpanelet og seerne med sine prestasjoner i countrysjangeren og tilslutt må nok en artist forlate Stjernekamp etter lørdagens sending.

Kveldens gjestedommere er Kurt Nilsen og Malin Pettersen.

Tøft heat

Ikke uventet er det Alex Rosen som kommer til å stå for de største sprellene også i countrysjangeren, da han har valgt seg ut den støvete og slitesterke klassikeren «Sixteen Tons» i Tennessee Ernie Fords 1955-versjon. Sandra Lyng har også gravd i countrygullgruva og plukket ut Dolly Partons syttitallslager «Jolene» til å komme seg videre i konkurransen med.

Resten av deltakerne går mer moderne til verks, og Hege Øversveen skal lørdag kveld gå i stjernekampen med balladen «You're Still The One», Shania Twains kjempehit fra 1998. Et overraskende trygt valg fra den ellers så uredde biringen som tydeligvis satser på at gjenkjennelsesfaktoren og ikke minst framføringen skal sørge for at stemmene går hennes vei i det som man trygt må kalles hennes sjanger!

Det blir spennende å se om trekket med å velge en såpass utspilt og ufarlig låt betaler seg i et sterkt heat der særlig Vegard Bjørsmo med The Steel Drivers' mystiske «If It Hadn't Been for Love», Ingeborg Walthers partystinne «Here for the Party» av Gretchen Wilson og Myra som virkelig kan overraske med Johnny Cash-utgaven av Nine Inch Nails' dunkle «Hurt», er knallsterke konkurrenter. Men det er en joker også, nemlig Emil Solli-Tangen med Travis Tritts' «Modern Day Bonnie and Clyde».

Ekstra spennende blir derimot det dersom seerne er i ballademodus og må velge mellom Shania Twain og Vince Gill, som med «I Still Believe in You» er Knut Marius Djupviks sang og mann.

Dommerpanelet

Kurt Nilsen har vært mentor for artistene under øving denne uka. Han ble kjent for det norske folk da han vant den første sesongen av «Idol» på TV 2 i 2003 og «World Idol» året etter. I 2008 gikk han fra Idol-Kurt til Country-Kurt med countryalbumet «Rise to the Occasion» som blant annet inneholder en duett med legenden Willie Nelson, «Lost Highway».

I dommerpanelet er også Malin Pettersen med. Hun har en høy stjerne som artist innen country/bluegrass og vant Spellemannpris 2018 for albumet «References Pt. 1». Hun spiller også i bandet Lucky Lips. Hver søndag er hun programleder på NRK P13 i americana-programmet «Kåbbåy».

Sammen med Kurt og Malin møter vi Mona B. Riise, som er fast dommer i Stjernekamp.

Låtvalg

Her er låtene artistene skal synge denne kvelden, i tilfeldig rekkefølge.

Alex Rosén: Sixteen Tons – Tennessee Ernie Ford, 1955 (originalversjon Merle Travis, 1947)

Emil Solli-Tangen: Modern Day Bonnie and Clyde – Travis Tritt, 2002

Sandra Lyng: Jolene – Dolly Parton, 1973

Vegard Bjørsmo: If It Hadn't Been for Love – The Steel Drivers, 2008

Odd Einar: Tennessee Whiskey – Chris Stapleton, 2015 (originalversjon George Jones, 1983)

Myra: Hurt – Johnny Cash, 2002 (originalversjon Nine Inch Nails, 1984)

Knut Marius Djupvik: I Still Believe in You – Vince Gill, 1992

Hege Øversveen: You're Still The One – Shania Twain, 1998

Ingeborg Walther: Here for the Party – Gretchen Wilson, 2004

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags