Conception med første headlineturne på over 20 år

NY TURNE: Tore Østby og resten av Conception har fått blod på tann etter comebackonserten i Blackboxen på Gjøvik kino & scene i april.

NY TURNE: Tore Østby og resten av Conception har fått blod på tann etter comebackonserten i Blackboxen på Gjøvik kino & scene i april. Foto:

Comebacket til hardrockerne i Conception har vist seg å være såpass vellykket at bandet nå har lagt planene for en stor turne i 2020.

DEL

Etter å stukket tærne uti vannet for å sjekke forholdene, hopper gutta i Conception ut i det og legger neste år ut på en solid Europa-turné som sparkes i gang i Stockholm 24. april.

Les også:

– Overveldende

Etter å med brask og bram og i rask rekkefølge gitt ut EP-en «My Dark Symphony» fulgt av en rekke konserter, føler Conception tida er moden for å gire opp ytterligere et hakk: Nå er nemlig bandet i full sving med å sørge for folkefinansiering (crowdfunding) av et splitter nytt album, samtidig som de har plottet inn en omfattende Europa-turné som tar bandet til Oslo og Rockefeller 30. mai. Turneen er den første bandet gjør siden 1997.

– Med den overveldende responsen fra våre fans og med konsertene vi nylig har spilt under vesten, føles det godt å slippe nyheten om turneen like etter at vi har lansert crowdfunding-kampanjen, sier gitarist i Conception, Tore Østby. Det kommende albumet blir den første fullengderen siden «Flow» i 1997.

Les også:

Blodfans

Bandet, som består av Tore Østby, Roy Khan, Ingar Amlien og Arve Heimdal med Lars A. Kvistum og Aurora Amalie Heimdal som ekstra forsterkninger på scena, satte seg selv på pause i 1997, men var ute på en liten gjenforeningsrunde i 2005.

Nå er bandet tilbake igjen, og under comebackkonserten på Gjøvik i slutten av april kom det fans fra hele verden for å oppleve bandets gjenforening. En av dem var Nadja Sossalla fra Tyskland som hadde gnagd godt av feriekvoten for å oppleve så mange som mulig av Conceptions første konserter etter comebacket:

– Jeg reiser rundt så lenge lommeboka og sjefen min tillater det. Den dagen han nekter meg ferie, så slutter jeg, sa hun til OA etter konserten i Blackboxen på Gjøvik kino & scene.

Hør også:

Foreløpig står ikke Tyskland på turnéplanen, men det gjør Sverige, Spania, Portugal, Frankrike, Nederland, Luxemburg, Sveits og Norge og kjenner vi blodfansen rett, vil nok de aller fleste være på plass på de aller fleste av konsertene. Uansett hvor i Europa det måtte være.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags