Christian Ringnes spleiser på flygel til Hemsingfestivalen

SPYTTER I: Christian Ringnes bidrar til at Hemsingfestivalen nå får sitt eget flygel. Her sammen med forloveden Lotte Birgitta Inger under en tilstelning på Peder Balke-senteret på Kapp.

SPYTTER I: Christian Ringnes bidrar til at Hemsingfestivalen nå får sitt eget flygel. Her sammen med forloveden Lotte Birgitta Inger under en tilstelning på Peder Balke-senteret på Kapp. Foto:

Forretningsmannen Christian Ringnes spytter 200.000 kroner i potten for at Hemsingfestivalen skal få sitt eget Steinway-flygel.

DEL

Med 400.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB og 200.000 kroner fra Christian Ringnes, kan Hemsingfestivalen nå kjøpe sitt helt eget Steinway-flygel.

– Dette har vært en drøm og noe vi har jobbet for helt siden vi startet festivalen. Det er virkelig den beste gaven festivalen kunne fått og jeg er utrolig takknemlig, sier festivalsjef Ragnhild Hemsing i en pressemelding fra Hemsingfestivalen.

Hun legger til at mange av konsertene under festivalen i februar krever flygel, og mye av repertoaret blir også innstudert i Aurdal uka før.

Sødme i klangen

Til nå har festivalen leid flygel av Hellstrøm Flygel & Piano i Oslo. Det blir en lang leieperiode, noe som ifølge festivalsjefen koster. Nå kjøper festivalen et brukt flygel av det samme selskapet, og behøver derfor bare å leie tre instrumenter i tillegg.

Instrumentet er av typen Steinway, som er av veldig god kvalitet, ifølge Ragnhild Hemsing.

– Flygelet har en sødme i klangen og en fyldig klang som passer perfekt til kammermusikk som det er mye av på festivalen. Når vi har så mange anerkjente og dyktige musikere som kommer til oss, er det flott å kunne tilby et såpass bra instrument for dem å spille på, seier Hemsing. Flygelet skal stå i Frikar-smia i Aurdal, der det ellers er mye aktivitet gjennom året. Når det ikke er festival, vil Ragnhild Hemsing instrumentet skal bli brukt til andre ting som til ulike konserter og utleie.

GODE KRONER: Festivalsjef for Hemsingfestivalen, Ragnhild Hemsing og prosjektleder Patrick Noonan, fikk i desember overrakt pengegaven av banksjef for DNB Vestoppland Erling Levang (i midten).

GODE KRONER: Festivalsjef for Hemsingfestivalen, Ragnhild Hemsing og prosjektleder Patrick Noonan, fikk i desember overrakt pengegaven av banksjef for DNB Vestoppland Erling Levang (i midten). Foto:


Takknemlig

Banksjef for DNB Vestoppland, Erling Levang overrakte gaven før jul, men det har også kommet inn et bidrag på 200.000 kroner fra Christian Ringnes. Ragnhild Hemsing sier det betyr utrolig mye å få denne støtten, fordi det betyr at de endelig kan få realisert drømmen om et eget flygel i Aurdal.

– At vi i tillegg får en slik gave fra en privatperson er utrolig hyggelig. Det er fint bevis på at vi holder på med noe bra. Det er en utrolig støtte til meg og Eldbjørg (Hemsing) og det vi prøver å bygge opp her i Valdres, avslutter festivalsjefen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags