Gå til sidens hovedinnhold

Christian Ringnes spleiser på flygel til Hemsingfestivalen

Artikkelen er over 1 år gammel

Forretningsmannen Christian Ringnes spytter 200.000 kroner i potten for at Hemsingfestivalen skal få sitt eget Steinway-flygel.

Med 400.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB og 200.000 kroner fra Christian Ringnes, kan Hemsingfestivalen nå kjøpe sitt helt eget Steinway-flygel.

– Dette har vært en drøm og noe vi har jobbet for helt siden vi startet festivalen. Det er virkelig den beste gaven festivalen kunne fått og jeg er utrolig takknemlig, sier festivalsjef Ragnhild Hemsing i en pressemelding fra Hemsingfestivalen.

Hun legger til at mange av konsertene under festivalen i februar krever flygel, og mye av repertoaret blir også innstudert i Aurdal uka før.

Les også

Ekstra fyldig Hemsingfestival 2020: Rakfisk, hundespann, Beethoven og Tellefsen

Sødme i klangen

Til nå har festivalen leid flygel av Hellstrøm Flygel & Piano i Oslo. Det blir en lang leieperiode, noe som ifølge festivalsjefen koster. Nå kjøper festivalen et brukt flygel av det samme selskapet, og behøver derfor bare å leie tre instrumenter i tillegg.

Instrumentet er av typen Steinway, som er av veldig god kvalitet, ifølge Ragnhild Hemsing.

– Flygelet har en sødme i klangen og en fyldig klang som passer perfekt til kammermusikk som det er mye av på festivalen. Når vi har så mange anerkjente og dyktige musikere som kommer til oss, er det flott å kunne tilby et såpass bra instrument for dem å spille på, seier Hemsing. Flygelet skal stå i Frikar-smia i Aurdal, der det ellers er mye aktivitet gjennom året. Når det ikke er festival, vil Ragnhild Hemsing instrumentet skal bli brukt til andre ting som til ulike konserter og utleie.


Takknemlig

Banksjef for DNB Vestoppland, Erling Levang overrakte gaven før jul, men det har også kommet inn et bidrag på 200.000 kroner fra Christian Ringnes. Ragnhild Hemsing sier det betyr utrolig mye å få denne støtten, fordi det betyr at de endelig kan få realisert drømmen om et eget flygel i Aurdal.

Les også

Se igjen de 10 beste og morsomste øyeblikkene fra OATV 2019

– At vi i tillegg får en slik gave fra en privatperson er utrolig hyggelig. Det er fint bevis på at vi holder på med noe bra. Det er en utrolig støtte til meg og Eldbjørg (Hemsing) og det vi prøver å bygge opp her i Valdres, avslutter festivalsjefen.

Kommentarer til denne saken