– Nordre Land praktiserer apartheid

SITATMASKIN: Investor Christen Sveaas.ARKIVBILDE

SITATMASKIN: Investor Christen Sveaas.ARKIVBILDE

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Investor Christen Sveaas sparer ikke på det verbale kruttet etter å ha blitt nektet konsesjon på to skogteiger.

Det er i et intervju publisert i Dagens Næringsliv (for abonnenter) 10. juni at Sveaas tar et kraftig oppgjør med Nordre Land kommune.

Bakgrunnen for saken er de to skogteigene Skogstadlia og Brennstadlia som Sveaas kjøpte for ti år siden. OA har omtalt saken ved flere anledninger.

Skogteigene var ikke så produktive som investoren sannsynligvis hadde sett for seg, og han har ønsket å bytte dem mot noe som lå nærmere områder som Kistefos har eid lenge.

Kistefos har som kjent ikke fått konsesjon til å eie skogen hos verken kommune, tingretten, lagmannsretten eller Høyesterett. To uker er gått siden det endelige avslaget kom fra Fylkesmannen i Oppland.

– Det er klart jeg tar det personlig. Jeg vet jeg har rett. Dette er vilkårlig maktmisbruk, sier Christen Sveaas til DN.

Han reagerer blant annet på at Fylkesmannen i Oppland «følger Nordre Land i alt og ett når regjeringen har en annen politikk.

– Jeg er ingen rik feit jævel fra Oslo som ikke gjør noe lokalt. Vi driver to bedrifter og har 40 ansatte i Nordre Land, sier han.

Ifølge Dagens Næringsliv har Christen Sveaas brukt «noen millioner» til å kjempe for konsesjonen.

Artikkeltags