Gå til sidens hovedinnhold

Pokal i første forsøk

Artikkelen er over 2 år gammel

Et helt nytt cheerdance-lag bejubles av hele miljøet. Særlig når de presterer til bronsemedalje og pokal i sin aller første konkurranse.

Fem treninger i uka betaler seg! Det er vel konklusjonen etter at jentene i Swans Junior Dance fikk pallplass i sin første konkurranse, Norwegian Open.

Cheerdance-troppen med base i Vind idrettslag, startet sine første treninger i desember i fjor. Noen jenter sluttet etter sommeren, så laget måtte rekruttere flere i høst. Det var med andre ord ikke et rutinert lag som debuterte i Frognerhallen denne helgen.

Bildeserie

Se bilder fra Swans-dansernes første konkurranse

Jubel fra alle kanter

Ettersom Swans-jentene ikke hadde fått lært inn hele danserutinen, fikk de obligatorisk poengtrekk. Følgelig måtte de ta igjen det tapte med energi, kraft og samstemte bevegelser. Deres opptreden høstet stor jubel, også fra supportere til konkurrerende lag.

Seks lag konkurrerte i juniorklassen. Noen med store dansetropper.

Jentene var åpenbart fornøyd fra første stund da resultatlista ble lest opp nedenfra. Speaker avslørte at de ikke hatt kommet på sisteplass! Heller ikke femte! Og hakeslippen kom da de heller ikke ble ropt opp på fjerdeplass. Med andre ord, de internasjonale dommerne mente det debuterende laget fra Gjøvik presterte til bronse, kun slått av ECT Eagles Junior Dance Elite og Sirens Jr Elite fra Drammen.

Øynet håp

Dermed kunne to jublende glade jenter, Linh Normann og Emma Bratland Westrum hente en stor pokal og reise hjem med bagasjen stappfull av motivasjon til mer disiplinert trening.

– Vi hadde nok ikke trua før konkurransen, men etter det jentene presterte på matta øynet vi håp om å bli blant de tre beste, sier trener Sunniva Simensen.

Cheerdanserne er «maskotene» til gutta på Gjøvik Swans (amerikansk fotball). Laget ble startet for et år siden av trenerne Martine Havikhagen Nilsen og Sunniva Simensen, som studerer ved NTNU i Gjøvik. De er opprinnelig fra Drammen.

Hemmelige ambisjoner

Etter gratulasjonene å dømme, blir deres trenerinnsats lagt merke til av mange i det norske cheerdance/cheerleading-miljøet. Hele 1900 utøvere konkurrerte i Frognerhallen denne helgen.

– Hva er ambisjonene for dette laget?

– He-he. Det røper vi ikke ennå, sier Sunniva.

Men makker Martine avslører at det er lite i veien med konkurranseinstinktet til de to som tok trenerutdannelse etter selv å ha vært aktive.

Veldig stolte

– I lys av at flere av jentene startet treningen i høst, er vi veldig stolte av innsatsen, sier Martine Havikhagen Nilsen.

Etter Norwegian Open går cheerjentene tilbake til tre treninger i uka. Trenerduoen sier de gjerne ønsker med seg flere jenter i troppen.

– Alle er velkomne, om er erfarne dansere eller om de ikke har danset før, sier de.

Kommentarer til denne saken