Flommen stopper ikke CC-løpet – som sendes direkte på OA-TV

De ønsker velkommen til CC-løpet lørdag, som sendes direkte på OA-TV fra klokka 11.00; fra venstre Monica Kvernvold (360), Gry Merete Svenskerud (CC), Lars Aron Hjellset (CC), Roy Magne Eng (CC) , Andreas Lotterud (Vind IL), Trond Kjelsberg (Vind IL) og Vibeke Askevold (CC).

De ønsker velkommen til CC-løpet lørdag, som sendes direkte på OA-TV fra klokka 11.00; fra venstre Monica Kvernvold (360), Gry Merete Svenskerud (CC), Lars Aron Hjellset (CC), Roy Magne Eng (CC) , Andreas Lotterud (Vind IL), Trond Kjelsberg (Vind IL) og Vibeke Askevold (CC). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

CC-løpet går som planlagt lørdag klokka 11.00 – men med noen justeringer på grunn av mjøsflommen. Starten er flyttet fra Skibladnerhavna til Jernbaneparken.

DEL

Lørdag er det klart for CC-løpet. Flere hundre legger i vei med startnummer på brystet. Flommen i Mjøsa er en utfordring for arrangørene, som har lagt om løypetraseen for å unngå flomvannet.

I undergangen under Riksveg 4 ved Hunnselva ventes det at vannet siger inn på fortau og veg.

– For å løse dette, har vi gruset opp undergangen. Da vil folk kunne løpe tørrskodd gjennom undergangen, sier Per Rognerud i Gjøvik kommune.

Denne løsningen velges fordi grusen enkelt kan fjernes når vannstanden trekker seg tilbake.

Starten flyttes

På vegne av arrangøren opplyser Svein Cato Bakkemo at starten på løpet må flyttes til Jernbaneparken.

– Skibladnerhavna er tradisjonelt en flott plass å starte, men her blir det for mye vann i år. Derfor flyttes starten.

Det blir dermed mer løping langs trafikkert vei i år. Løpet går klokka 11. Bakkemo håper at folket er tålmodige og positive og hjelper til for å få en smidig avvikling av dette løpet i folkehelsens tegn.

– Mål blir som vanlig i Fischerparken nær CC Gjøvik, opplyser Svein Cato Bakkemo.

Lavterskel gateløp

CC-løpet arrangeres for fjerde gang og har vært en suksess helt fra starten. I fjor deltok over 700 løpere. Dette er et lavterskel gateløp på 3 km, der alle kan delta, og du kan delta både ved å løpe og å gå, eller trille gjennom løypa i rullestol om du vil.

Det er fem løpskategorier, der eliteløperne starter først, og deretter starter de ulike kategoriene puljevis.

Hovedpremien er på hele 25.000 kroner, og vinneren blir trukket ut tilfeldig blant alle deltakerne som har fullført løpet. Du kan altså komme sist i mål, og fortsatt ha like store vinnersjanser. Premien går imidlertid ikke til enkeltpersoner, men til et lag, formål, eller organisasjon som deltakerne må oppgi ved påmelding.

Artikkeltags