Gå til sidens hovedinnhold

Carl I. Hagen på topp i Oppland - vraket i Oslo

Artikkelen er over 1 år gammel

oa mener

Siden vi først har havnet i den situasjon at Oslo-mannen Carl I. Hagen er en av listetoppene som kan bli valgt inn på Stortinget for å representere Oppland, har det plutselig også regional relevans på disse trakter hva Fremskrittspartiets mangeårige leder nå sier og gjør. Og han sier og mener så mangt. På landsmøtet satt FrP-nestoren på første benk, mens partileder Siv Jensen slo om seg med debattforsøplende kallenavn på politiske motstandere.

Fra landsmøtet talerstol tok førstekandidaten for Fremskrittspartiet i Oppland til orde for kamp mot «klimahysteriet». Som han har gått i korstog mot i flere år. For fire år siden måtte partilederen be Hagen lese partiprogrammet en gang til, etter at han gikk ut og hevdet klimaendringene ikke er menneskeskapte.

Senere har Hagen blant annet gått hardt ut mot klimakampsymbolet Greta Thunberg, hvor han trakk fram det mer enn relativt høyreorienterte nettstedet Breitbart som en kilde til kunnskapsgrunnlaget han agerte på.

På landsmøtet sist helg gjentok nå 76 år gamle Hagen budskapet, og har senere utdypet i et leserinnlegg til Aftenposten. Her henviser han blant annet til Klimarealistene og en blogg som «daglig plukker fra hverandre alle de merkverdige artikler som kommer fra late journalister i MSM (main stream media).» Som en annen altfor kjent toppolitiker i 70-årene ser altså Hagen det opportunt å nøre oppunder mistillitskampanjen mot mediene.

Hagen sørget for at nominasjonskomiteen i Oppland og Oslo var godt informert om hans politikk, gjennom et åtte siders notat. Hagens politikk går nemlig lenger enn FrPs partiprogram. Ikke bare i klimapolitikken. Han sier også rett ut at han ønsker «assimilering av innvandring i stedet for integrering». Assimilering er en enveisprosess som i Norge har en bismak blant annet sterkt knyttet til den tvungede fornorskningen som samer ble utsatt for.

Interessant nok ble Hagen tirsdag vraket til FrPs stortingslist i Oslo, slik at hans eneste mulighet til å igjen innta nasjonalforsamlingen er om han nå samler nok støtte i gamle Oppland. Ut fra meningsmålingene må i så fall politikeren Carl I. Hagen passere opprinnelsespartiet i oppslutning.

Kommentarer til denne saken