Gå til sidens hovedinnhold

«Captain Fantastic» herjet da Valdres raste mot dommeren

Artikkelen er over 2 år gammel

Kaptein Henrik Gramm Myhre scoret to lekre mål da Kolbu/KK slo Valdres FK 4-1, mens Valdres-trener Ole Anders Ulven mente utvisningen av Jose Dominquez i første omgang var alt for streng.

– Dette var en deilig start. Litt lik den vi fikk da vi slo FK Gjøvik-Lyn i første kvalik i fjor. Nå får vi en ny morsom cupkamp å se fram mot, sa Gramm Myhre.

Tok ledelsen

Kolbu/KKs kaptein spilte en strålende første omgang. Etter at nykommer (fra Redalen) Homayong Mohamedi løp gjennom og scoret 1-0, tok kapteinen ballen i egne bein og ordnet 2–0. Han driblet tre spillere og la ballen elegant i mål.

– Vi spilte en god første halvtime. Da måtte Valdres henge etter, sa Gramm Myhre.

Valdres FK har mistet 11 spillere fra i fjor. Trener Ole Anders Ulven må bygge et nytt lag rundt en rekke 16- og 17-åringer. Ispedd noen utenlandske importer. To av dem, Acai Rodriquez og Shane Donaghey, var ikke spilleklare til denne kampen. Likevel kjempet det unge Valdres-mannskapet godt. Fredrico Giardano viste klasse flere ganger og argentineren reduserte til 1–2. Valdres kunne utliknet like etter på to store sjanser. Kolbu/KK kunne økt da Simen Engelien ble spilt fri i en morsom første omgang. Før Valdres FK fikk en ny smell da Jose Dominguez fikk sitt andre gule kort rett før pause.

– Det synes jeg var veldig strengt dømt. Det handler nok om kultur- og språkforskjeller. Ja, han må lære seg hvordan det er i Norge, men jeg synes Tommy Frydenlund tar de spontane reaksjonene og gestikuleringen for personlig. Det ødela selvsagt mye av kampen, sa trener Ole Anders Ulven.

Ikke i tvil

Dommer Tommy Frydenlund var ikke i tvil.

– Han får først gult for vedvarende språkbruk og gestikulering mot dommeren. I den andre situasjonen hadde jeg ikke tenkt å gi gult, men så fortsetter han med gestikulering og språkbruk som ikke skal være på en fotballbane. Jeg sa «no more», men han bare fortsatte. Derfor var det etter mitt syn et klart andre gule kort og dermed rødt, sa dommer Frydenlund.

Kjempet tappert

Første omgang var imponerende bra, underholdende og velspilt datoen tatt i betraktning. Andre omgang ble mer preget av at Kolbu/KK ledet og kunne kontrollere, mens Valdres FK måtte ofre mer og mer framover for å score med en spiller mindre på banen. Giordano hadde et par gode mulighet for Valdres. Sivert Månum hadde også store sjanser, mens Kolbu/KK også skapte store sjanser på overganger.

– Vi ble nok litt slitne og var ikke like gode i andre omgang. Jeg føler likevel at vi hadde god kontroll og punkterte kampen med to fine scoringer mot slutten, sa kaptein Gramm Myhre. Simen Engelien punkterte kampen etter en av flere «juniorfeil» i Valdres-forsvaret. Før Henrik Gramm Myhre satte et verdig punktum med en vakker scoring helt oppe i vinkelen like før slutt.

Fornøyd trener

Umar Malik ledet Kolbu/KK i sin første obligatoriske kamp. Han fikk en god start i sjefsstolen. og har tydelig brukt vinteren godt på å trene posisjonsspill og struktur. Kolbu/KK var gode i den delen av spillet i store deler av kampen.

– Totalt sett er jeg veldig godt fornøyd. Første omgang var veldig bra. Det er der vi vinner kampen. Andre omgang blir mer en slitekamp, men vi er effektive. Totalt sett var det en veldig bra start, sa Malik.

For unge

Like fornøyd var ikke Valdres FKs trener Ole Anders Ulven. Selv om han var likte det han så av mange av sine unge spillere viste denne kampen til fulle at laget får det tøft i 3. divisjon dersom ikke stallen styrkes med litt rutine. Mange av de unge spillerne er flotte talenter, men det blir naivt å tro at 16-17-åringer skal bære lasset i 3. divisjon.

– Det er mange ting som går mot oss i dag. Utvisningen synes jeg var for streng. I tillegg har vi flere store muligheter på 1–2 i andre omgang, men slike ting er ikke tilfeldig. Vi har et veldig ungt lag, og vi må ha bedre balanse i stallen dersom vi skal få noe ut av de mange unge spillerne, sa Ulven, som kun hadde to innbyttere med seg til Toten.

– Stallen er veldig tynn og vi trenger flere rutinerte spillere. Klubben må legge ned en betydelig innsats for å få til det og ha en klar plan på hvordan klubben skal utvikles de neste tre til fem årene, sa Ulven.

Fakta

Kolbu/KK – Valdres FK 4–1 (2–1)

1. kvalik til NM

Scoringer: 1–0 Homayon Mohamedi (13), 2–0 Henrik Gramm Myhre (20), 2–1 Frederico Giordano (32), 3–1 Simen Engelien (81) og 4–1 Henrik Gramm Myhre (90)

Kolbu/KKs beste: Henrik Gramm Myhre

Valdres FKs beste: Eskil Fugllien Hauge, Frederico Giordano og Hugo Faroux

Gule kort: Frederico Giordano

Rødt kort: Jose Dominguez (to gule 44.)

Dommer: Tommy Frudenlund, Vind

Kolbu/KK: Lars Møllerhagen – Simen Stensrud, Håvard Gramm Myhre, Emil Bakkelund (Pål André Johanstuen 77.), Tov Magne Dyste – Kristian Omdahl Bjørnerud (Henrik Bjerkvoll Stensrud 88.), Pål Jørgen Slåttsveen, Henrik Gramm Myhre – Homayon Mohamedi (Sander Nøkleby Henriksen 69.), Simen Engelien, Sindre Haugli Pedersen

Valdres FK: Hugo Faurox – Martin Kjørum, Even Fugllien Hauge, Jose Dominguez, Sander Rosendal – Mathias Kleven, Eskil Fugllien Hauge, Zelco Oros (Esrom Yemane Frezghi (89.) – Frederico Giordano, Simen Jørstad Ringli, Sivert Månum

Kommentarer til denne saken