Gå til sidens hovedinnhold

Disse bobilene er mer enn ei hytte

På treff med Concorde-bobiler

Artikkelen er over 3 år gammel

49 Concorde-eiere møttes i Aurdal.

– Vi har tre treff i året. Dette er sommertreffet for oss som synes Concorde-bobil er det gjeveste en kan få tak i, sier leder av Club Concorde Norway, Ove Strøm, som legger til at mange av Concorde-eierne også drar til fabrikken i Aschbach rundt Kristi himmelfartsdag, hvor de møter 300 andre Concorde- eiere.

Concorde-frelst

Berit og Arne Kolbjørn Hoff fra Gjøvik, nå bosatt på Eina, var på treffet.

– Vi har en 2011-modell som vi bruker mye. Det er hytta vår. Vi trives veldig godt i Club Concorde Norway. Også her på treffet har vi fått nye venner. Et par fra Hokksund bor rett ved siden av oss. De har vi blitt kjent med nå, og vi er invitert til å besøke dem. Vi kunne ikke tenke oss en bedre fritidssyssel enn å kjøre en Concorde, sier Berit og Arne Kolbjørn Hoff.

Grombil

Den grommeste bilen på treffet på Aurdal Fjordcamping var det Svein og Karin Sletner fra Vestby som hadde. I fjor kjøpte de en 11,4 meter lang Liner Plus Centurion til 4,2 millioner kroner.

– Dette er hytta vår. Egentlig er det ikke så dyrt. Vi bruker den på fjellet og vi bruker den ved kysten. Vi drar også på turer utenlands med den. Du får ikke to hytter for 4,2 millioner kroner. Det har vi, for vi bruker den mye. Den er ganske stor, så når vi har parkert, kan vi kjøre ut en Fiat 500 som vi har bak i bilen. Den kan vi dra på shopping med. Bilen vår veier 15 tonn, og du må ha tungbilserifikat for å kjøre den, sier Svein Sletner.

Klubbtreff

Det er Ove Strøm som organiserer treffet. Han er godt fornøyd med at så mange ville bli med til Aurdal.

– I fjor var vi på Fagernes. I år hørte vi at Aurdal Fjordcamping hadde laget nye bobilplasser og fikk lyst til å prøve dem. Vi trives veldig godt i Valdres, og vertskapet her på Aurdal Fjordcamping gjør alt for at vi skal ha det fint. Det gjorde de også på Fagernes i fjor. I kveld skal vi ha rekeaften. Vi må unne oss litt godt når vi er på treff. Jeg har kjøpt inn masse reker som jeg hadde med meg i fryseren på bobilen. Med så store bobiler som vi har, kan en få med seg en del, sier Strøm.

Sosialt fellesskap

Club Concorde Norway har 370 medlemmer.

På klubbens Facebook-side kan medlemmene søke råd og veiledning om det oppstår problemer med bilen og om hvilken reiserute som er best til et sted, eller bare dele bilder som medlemmene har tatt på sine turer.

– Vi har over 6000 bilder på Facebook-siden vår, sier Strøm, og forteller at klubben har tiårs-jubileum i år.

– Dette er jubileumstreffet vårt og det kommer folk fra hele landet. Den som har kjørt lengst, har kjørt 150 mil for å komme hit for å treffe andre Concorde-eiere.

Mange modeller

En ny Concorde koster mellom 2 og 8 millioner kroner, alt etter hvor stor den er og hva en skal ha av utstyr.

De er så populære at 2018- modellene allerede er utsolgt.

Kommentarer til denne saken