Camilla var favoritt til å bli norgesmester, men ble slått av tvillingsøsteren

SNUDDE: Camilla Gjersem ledet etter lørdagens program, men ble passert av tvillingsøster Anne Line under NM i kunstløp.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

SNUDDE: Camilla Gjersem ledet etter lørdagens program, men ble passert av tvillingsøster Anne Line under NM i kunstløp. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Camilla Gjersem var favoritt til å bli norgesmester i kunstløp, men måtte se seg slått av tvillingsøster Anne Lise i Askerhallen.

Camilla Gjersem satte norgesrekord med sitt kortprogram lørdag, og ledet dermed med over fem poeng på søsteren Anne Lise før søndagens friløp.

Der leverte ingen av de to opp mot sitt beste. Men det var til slutt Anne Line Gjersem som stakk av med norgesmestertittelen. Hun fikk 136,09 poeng, mens tvillingsøster Camilla endte på 2.—plass med 135,51 poeng.

Misfornøyde med prestasjonene

— Det er alltid artig å vinne. Men jeg er ikke helt fornøyd med hvordan det gikk i dag. Jeg hadde trodd at det skulle gå bedre, sier norgesmester Anne—Lise Gjersem til NTB.

Også tvillingsøsteren var skuffet over sin prestasjon.

— Jeg er først og fremst skuffet over at jeg ikke klarer det bedre, heller enn at jeg taper for henne. Jeg fikk ikke vist et bra langprogram i dag, sier Camilla Gjersem til NTB.

Hun har økt vanskelighetsgraden på sitt program, men startet med et fall på et enklere element som har vanligvis mestrer uten problemer.

Kjemper om VM—plass

De to kjemper om Norges éne plass til VM i Kina i mars. Hvem som skal representere Norge blir avgjort etter nordisk mesterskap i Stavanger i februar. Den av de to som presterer best der får den norske VM—plassen. Men hvem som er favoritt er de ikke helt enige i.

— Jeg tror jeg har ganske store muligheter til å slå henne der. Men i dag skilte under ett poeng, så det er veldig lite som skiller oss. Det kommer det til å være i nordisk mesterskap og, sier Camilla Gjersem.

— Det er selvsagt muligheter der. Jeg skal gjøre mitt for å toppe formen der, slik at jeg kan få VM—plassen, svarer tvillingsøster Anne-Lise.

I EM i Stockholm om to uker er det Camilla som representerer Norge. Målet hennes er å ta seg videre til friløpet etter sitt kortprogram, og så å klatre noen plasser oppover der. (ANB—NTB)