«Bil i byen» med troll og gokart

BIL I BYEN: Det ble en suksess i fjor. Nå prøver de seg igjen føstkommende lørdag. Foran (tv), Kjersti Beck Bjørnback og Line Kildal Strandlie fra Byen vår Gjøvik. Bak (fv) Morten Hellum (Møller Bil), Bjørn Olav Solum (Møller Bil), Per Christian Markestad (Bilia) og Simen Evensen (Bertel O. Steen).

BIL I BYEN: Det ble en suksess i fjor. Nå prøver de seg igjen føstkommende lørdag. Foran (tv), Kjersti Beck Bjørnback og Line Kildal Strandlie fra Byen vår Gjøvik. Bak (fv) Morten Hellum (Møller Bil), Bjørn Olav Solum (Møller Bil), Per Christian Markestad (Bilia) og Simen Evensen (Bertel O. Steen). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Den ble laget bare i fem eksemplarer. Lørdag kan du se én av de fem norskproduserte Troll-bilene under «Bil i byen»-arrangementet i Gjøvik sentrum.

DEL

Bil i byen ble en suksess da det ble arrangert første gang i mai i fjor, og førstkommende lørdag prøver Byen vår Gjøvik og 10 lokale nybilforhandlere seg på nytt.

– Vi både tror og håper på godt vær og godt med folk i Storgata og i Jernbaneparken, sierLine Kildal Strandlie og Kjersti Beck Bjørnback i Byen vår Gjøvik.

Stor bilinteresse

– Bilinteressen er stor i Gjøvik, og nå er det ikke lenger bare «far i huset» som er interessert. Mor vil også ha et ord med i laget, sier Bjørn Olav Solum hos Møller Bil, en av forhandlerne som deltar på lørdag.

Forhandlerne var selv fornøyd med fjorårets arrangement, så de er gjerne med på leken i år også.

– Vi er jo konkurrenter til daglig, men vi har bare godt av å samle oss om slike ting også, sier Per Christian Markestad fra Bilia, og får støtte av Simen Evensen, Bertel O. Steen og Morten Hellum hos Møller Bil.

Foruten nybilforhandlerne som presenterer seg med gode messetilbud, blir det også MC-utstilling i regi av GMS og veteran- og amcar-utstilling på Jernbanetorget, Gjøvik kino kjører reprise på Cars-filmen i påvente av snart klare Cars 2. Hoppetelt for barn er også et tilbud lørdag.

Blir du sulten, er det dessuten mengder av streetfood-tilbud rundt i området.

Troll og gokart

En attraksjon blir det også når ett av i alt fem eksemplarer av den norskproduserte Troll-bilen dukker opp i Gjøvik. Troll ble laget i Lunde i Telemark mellom 1956 og 1958 , men bilen med karosseri av glassfiberarmert polyester, bygget over en Gutbrod 700 kubikks totaktsmotor, rakk ikke å bli noen salgssuksess før firmaet gikk konkurs.

Siden Bil i byen er et tilbud til hele familien, får barna lørdag mulighet til å kjøre gokart gratis i regi av Elvedalen Gocartutleie som setter opp en bane i området fra Fjellhallen til Brenneribakken.

Artikkeltags