(Nettavisen):Det har vært knyttet stor spenning til om prisene ville sprette opp i dag siden Kiwi sin prislås på 245 varer gikk ut 1. mai.

Raser mot Kiwis og Remas nye pris-grep: – Nå skal kundene blø

Prislås på 150 nye varer

I en pressemelding skriver Kiwi at de har valgt å låse prisen på nye 150 varer.

Samtidig skriver de at de ikke har satt opp prisen på noen av de 245 varene som de har vært prislås på fram til nå. Når disse prisene vil bli justert sier ikke Kiwi noe om.

– Når det gjelder de 245 varene som var på prislås til 1. mai, så er denne kampanjen avsluttet. Kiwi har likevel ikke økt noen av prisene i dag, 2. mai. Vi kan naturligvis ikke si noe om fremtidige priser, sier kommunikasjonssjef Kristine Arvin.

Stor pristest: – Spår kraftig prishopp

Lås på sunnere varer

– I september i fjor lanserte Kiwi prislås og låste varene på over 140 varer. Prislåsen ble etter hvert utvidet med 100 nye varer og forlenget helt til 1. mai, skriver kommunikasjonssjef Kristine Arvin.

– Nå gjentar Kiwi suksessen, og låser prisene på over 150 varer, helt ut august. Disse varene har like lave priser som i september i fjor, og de kan ikke gå opp i pris, bare ned, skriver hun.

Denne gangen velger Kiwi å låse prisen på varer som er sunnere alternativer.

– Kiwi ønsker å inspirere til sunnere valg. 100 av de låste varene er derfor sunnere alternativer, og rundt halvparten av dem igjen er nøkkelhullsvarer, skirver hun.

Blant varene som nå er låst er det mange populære varer som kyllingfilet, reker, spinat, laksepålegg, lettost, skyr og smoothie-miks

Nedslående Kiwi-nyhet