Coop åpner Norges første ubemannede døgnbutikk

Viseadministrerende direktør Gøril Joys Johnsen (t.v) i Coop Norge og regionsjef Hege Abrahamsen i Extra gleder seg til at den ombygde butikken i Bogstadveien står klare i løpet av første halvår 2019.

Viseadministrerende direktør Gøril Joys Johnsen (t.v) i Coop Norge og regionsjef Hege Abrahamsen i Extra gleder seg til at den ombygde butikken i Bogstadveien står klare i løpet av første halvår 2019. Foto:

Kundene kan selv låse opp butikken ved hjelp av mobilen.

DEL

I løpet av første halvår 2019 åpner Coop en Extra-butikk som vil skille seg fra alle andre dagligvarebutikker ved å være proppfull av ny teknologi. Butikken skal åpne i Bogstadveien i Oslo.

Frem til klokken elleve på kvelden vil butikken fremstå som en vanlig dagligvarebutikk, men når de ansatte går hjem, er det teknologien som tar over for natten. Da skal kundene selv kunne låse seg inn i butikken ved hjelp av mobilen.

- Vi ser økte og endrede forventninger fra kundene, som også er våre medeiere, og samtidig gir ny teknologi oss muligheter til å møte disse på en bedre måte. Forventninger om en sømløs handleopplevelse er noe av det vi opplever i økende grad. Friksjon i form av kø, stengte butikker eller andre irritasjonsmomenter, er viktig å redusere i størst mulig omfang, sier Gøril Joys Johnsen, direktør for sømløse kundeopplevelser i Coop Norge.

Utfordringer

Coop Norge har i lengre tid jobbet med å gjøre det mulig å handle i en ubemannet butikk. Ulike kundereiser er blir analysert og teknologi er blitt utviklet og testet.

- Ubemannede butikker innebærer en rekke utfordringer som må håndteres. Det viktigste er å ha løsninger som gjør det trygt for kundene å handle i butikken. Sikkerhet og en trygg identifisering har derfor vært vår hovedprioritet. Vi har også gått inn i problemstillinger knyttet til alt fra personvern og betalingsløsninger, til hvordan håndtere salg av varer med aldersrestriksjoner, sier Johnsen.

For et drøyt år siden åpner Amazon Go sin første helautomatiske butikk i Seattle, og har nå åtte butikker i USA. Coop-direktøren tror slike ubemannede butikker vil være noe vi vil se mer av fremmer, også utover dagligvarebransjen.

- Kundene vil får dekket sitt behov uansett tid på døgnet, og det er mulig å gjennomføre handleturen svært raskt og effektivt. For oss som driver butikk, gir det også mulighet til å etablere lønnsomme butikker der det eller ikke ville vært grunnlag for det, sier Johnsen.

Artikkeltags