Alt som er kjekt å ha på bruktsalg

Av

Det meste av alt som finnes på loftene i Vardal, så ut til å være samlet i Breidablikk da bruktmarkedet åpnet lørdag. Det som var igjen av plass, fyltes raskt av kjøpere.

DEL

Det finnes utrolig mye i loft og kjellere, ikke bare i Vardal, men over det meste av landet. Men i Vardal synes folk å være lette å be når det kommer til bruktmarked og velet spør etter noe de kan selge. Da viser det seg at mye av det som er samlet i årenes løp, ikke er så kjekt å ha lenger likevel og dermed kan doneres til et godt formål. Nå er det 15. gang Haug Vel arrangerer bruktmarked i sine lokaler, og utvalget var nok større enn vanlig. Det hadde også potensielle kjøpere fått med seg, for køen utenfor ble ganske lang innen døra ble åpnet.

Bruktmarkedet utgjør en vesentlig del av inntektene som velet trenger for å drifte Breidablikk. I tillegg til det som er gitt av lokalbefolkningen, kunne de denne gang også friste med gjenstander som helt klart kan kalles antikviteter, gitt av Haldor Bråstad. En ekte gammel dostol var kanskje det mest kuriøse av samlingen fra Øvre Bråstad. Praktisk for den som er skrøpelig og helst vil slippe trengende ærender ute i vinterkulda, men neppe noe som kommer i daglig bruk nå for tida.

Siden det snart er jul, passet det jo at Breidablikk for anledningen var innredet med en egen avdeling for julepynt, alt som trenges for å sette spiss på høytiden. Ellers blant annet mye trykksaker, deriblant ukeblader fra noen tiår tilbake og lokalhistorie i både nyere og gamle varianter, og naturligvis rikelig med glass, dekketøy og annet som gjerne havner på loftet når nye ting kjøpes.

Som vanlig ved auksjoner og bruktsalg var det er del besøkende som man gjerne ser når slike arrangement holdes, men også en del bygdefolk som kanskje kom mest for å titte. Disse kommer gjerne litt utpå dagen, når oppkjøperne har gått sin runder.

Så stort var vareutvalget at ikke bare storsalen, men også kjeller, loft og uthus var fylt opp av diverse ting som ventet på nye eiere. Det har vært hektiske kvelder i det siste for de som skulle sette fram og prise varene. Bruktmarkedet fortsetter neste helg, for velet regner med at det blir en del usolgt etter denne første helga. Det som så er igjen, blir pakket ned og tatt vare på, for neste år er det bruktmarked igjen.
 

Artikkeltags