Kvinnebevegelse smeller til med gjenbrukssalg på Nattåpent

SELGER EGNE KLÆR: Medlemmene i Gjøvik soroptimistklubb selger egne brukte klær til inntekt for skolestipen for kvinner i verdens fattigste land. Foran f.v.: Vigdis Karsrud, Sissel Gjersem, Britt Laeskogen. Bak f.v.: Inger Johanne Ingeberg, Eva Gunler, Susanne Blichfeld og Helen Mari Negård.

SELGER EGNE KLÆR: Medlemmene i Gjøvik soroptimistklubb selger egne brukte klær til inntekt for skolestipen for kvinner i verdens fattigste land. Foran f.v.: Vigdis Karsrud, Sissel Gjersem, Britt Laeskogen. Bak f.v.: Inger Johanne Ingeberg, Eva Gunler, Susanne Blichfeld og Helen Mari Negård. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For tredje år på rad åpner Gjøvik soroptimistklubb bruktsalg av dameklær under nattåpent i Gjøvik sentrum torsdag.

DEL

– Pengene som kommer inn går til utdanning for jenter og kvinner i land i sør, opplyser Gøran Bertoia.
I løpet av vinteren og våren har klubbmedlemmene samlet inn kjoler og topper som ikke lenger er i bruk av eieren, men som fortsatt er både pene og i høyeste grad brukbare.

– Damer i alle aldre kan gjøre et kupp, og her er det mye å velge i, sier Bertoia. Unge jenter har tidligere kastet seg over «vintage» klær, ervervet for en liten sum. Nytt av året er et lite utvalg barnetøy.

Soroptimistklubben får benytte det tomme lokalet etter Notabene i Storgata 3, stilt til disposisjon av Geir Skari.
Soroptimistbevegelsen er internasjonal og arbeider for likestilling og kvinners rettigheter. Utdannelse er en viktig vei for å skaffe kvinner bedre livsbetingelser.

Pengene som kommer inn på bruktsalget blir til skolestipender til kvinner i verdens fattigste land via Norske soroptimisters Utdanningsfond.
 

Artikkeltags