Gå til sidens hovedinnhold

Brukerutvalgets medlemmer er tillitsvalgte i pasientorganisasjonene

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Størk Hansen ønsker å svekke legitimiteten til pasientorganisasjonene. Forstår at han synes det er ergerlig at sykehusaksjonen ikke får støtte fra pasientenes organisasjoner. Det er et faktum at alle brukerutvalgene siden 2004 har støttet et komplett og sentralt plassert hovedsykehus i Innlandet. Brukerutvalgenes medlemmer er oppnevnt av sykehusstyret etter forslag fra pasientorganisasjonene. Sammensetningen speiler ulike pasientgrupper.

Akkurat som i alle medlemsorganisasjoner, LO inklusive, mener ikke alle enkeltmedlemmer det samme. Gjennom demokratiske prosesser velger organisasjonene sine tillitsvalgte og vedtar sin politikk. Så også i pasientorganisasjonene. Disse pasientorganisasjonene har om lag 35.000 medlemmer. Og de fleste, kanskje alle, har det til felles at de har gjort seg erfaringer som pasienter ved et eller flere av Sykehuset Innlandets sykehus. Det har gitt og gir brukerutvalgene en legitimitet som ingen andre kan påberope seg.

Kommentarer til denne saken