Brødrene som reiser Norge rundt

LIDENSKAP: Trond Erling (t.v) og Bjørn Einar Andersen elsker skytesporten og reiser Norge rundt sammen på stevner.

LIDENSKAP: Trond Erling (t.v) og Bjørn Einar Andersen elsker skytesporten og reiser Norge rundt sammen på stevner.

Artikkelen er over 1 år gammel

Trond Erling (44) og Bjørn Einar Andersen (42) drømmer ikke om kongepokal og klasseseier 30 år etter at de debuterte på LS, men storkoser seg med å reise landet rundt sammen på skytestevner.

DEL

EVJE: Når landets beste skyttere entrer standplass i Evje tirsdag sitter brødrene Andersen trygt i campingstolene og følger med på storskjermen. De representerer den enorme bredden, og stortrives med å reise rundt på skytestevner.

- Vi reiser vel rundt og skyter like mye som de beste, men har ingen ambisjoner om å kjempe med dem om topplasseringer. For oss betyr det sosiale like mye. Vi får se mange nye steder, treffe mange hyggelige mennesker og har det veldig trivelig sammen. Det er rett og slett vår store hobby, sier brødrene Andersen.

De er begge aktive i Nordre Land skytterlag. Trond Erling er sponsorsjef og får inn 150.000 kroner til skytterlaget. Han lader også patronene til brødreparet.

– Trond Erling er fantastisk til å lade. Uten hans ferdigheter hadde det ikke gått. Da hadde det blitt for dyrt, sier Bjørn Einar.

Lillebror var fornøyd 235 poeng. Storebror Trond Erling fikk 212 poeng på banen.

– Jeg fikk beger på felthurtigskyting. Det er ikke så verst. Det har hendt mange ganger at vi har reist fra LS-reine for premier, sier brødrene med smil om munnen.

Skyting er en livstil for de to landingene. De ivrer ekstra for bredden i sporten de er så glade i.

– Skyting er en fantastisk idrett hvor mennesker i alle aldre og begge kjønn kan være med. Det er mye fokus på enerne. Det er vel fortjent og viktig. Samtidig er det også veldig viktig at massene driver med sporten vår. Vi representerer bredde, og for å sette litt ekstra fokus på det så har vi i Nordre Land satt opp en vandrepokal til vinneren i klasse tre på Fløyterstevnet, sier gutta, som har mange venner i skytesporten.

Begge var fornøyd med årets stevne som var over allerede mandag. Noen finaleplass ble det ikke.

– Det spiller ingen rolle. Vi tar dette som ferie, bor på hotell i Kristiansand og skal være her til fredag, sier de.

De organiserer også årlige gutteturer med nåværende og tidligere skyttere i Nordre Land og bidrar med dugnad for skytterlaget sitt. Ambisjonene om å oppnå gode resultater igjen lurer litt i bakhodet. Bjørn Einar har femteplass i felthurtigskyting og har både medalje og stjerne fra baneskytingen.

– Vi debuterte på Landsskytterstevnet i 1990. Siden har vi vært på alle sammen. Neste år er det 30-årsjubileum siden vi debuterte. Da kan det kanskje være på tide å trene litt mer og skyte bra, sa de to landingene som storkoser seg på Landskytterstevnet i Evje.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken