Gå til sidens hovedinnhold

Breiskallen Vel – for «breiskællinger og skænsinger» arrangerte akedag 6. februar

Vi har savnet muligheter for felles aktiviteter i Breiskallen for alle aldre.

Innsendt

Slagordet vårt ble:

«Sammen skaper grenda framtiden for våre barn gjennom trygghet og trivsel»!

Oppstart av «Vellet» i Juni 2020 med interimsstyre som består av Trond Morten Solbakken, Bente Skaugerud, Kjersti Bergli Hansen, Turid J. Pedersen, Linda Perez Johannessen og Erland Bakken som er breiskælling, resten er innflyttere i grenda. Vi planla aktiviteter med sosialt innslag for alle aldre.

Målet for vinter 2020/21 var akedager for store og små og løyper rundt Egstadtjernet.

Erland kom med forslag om at Koja kunne være et samlingspunkt om vi fikk bruke den.

Grunneierne, Torild og Jan Sveen ble kontaktet om tilgang til hytta og området rundt, med positivt resultat. For å komme oss til Egstadbakken, som var planlagt akebakke, ryddet vi Slåtta for tettvokst kratt, bygde bru over Kongelstadelva og et sideløp av elva på dugnad, fra september og utover. Vi fikk gode rabatter på materialer hos Gausdal Landhandleri avd. Gjøvik, noe betalende medlemmer i Vellet også vil få tilgang på til privat bruk.

Grunneier, Britt Solveig Sørbye, ga oss tillatelse til å bruke «bratta» i Egstadbakken, med krav om å ta hensyn til vilt og andre dyr gjennom å rydde opp etter oss. Barna i Breiskallen fikk inn kr1200,- med salg av vafler og kaker i gata som skulle øremerkes bålpanne til Vellet, resten ble sponset av Europris Raufoss.

Vi har fått kjørt opp løype/gangvei som kan benyttes av alle. Planlegger utvidelse med flere turmuligheter og aktiviteter i området i vinter og også til sommeren.

Akedag 06.02.21

Det ble opplyst på vår Facebook side, Breiskallen Vel, fredags kveld kl. 21 at det ble akedag lørdag fra kl. 11. Det var til tross for kort varsel oppmøte på ca. 40 personer med store og små, noe vi ble ganske imponert over. Det var ikke bare de små som akte, de voksne frydet seg også i bakken. Grilling, kaffekoking og bespisning foregikk ved bålpanna utenfor Koja. Alle holdt seg til sin egen kohort og holdt avstand til andre kohorter med og holde meteren.

Vi hadde en fantastisk dag, flott vær og supre folk! Var til og med folk fra Gjøvik/Toten-området som har en tilknytning til Grenda vår -og takker Grunneierne for stort engasjement og velvillighet! Dere er supre og ser fram til videre samarbeid!

Kommentarer til denne saken