Fredag advarte Vestfold interkommunale brannvesen mot en type baderomsvifte som trekkes tilbake fra markedet fordi den er brannfarlig.

Lørdag ettermiddag holdt en slik baderomsvifte på å ta fyr i en bolig på Tjøme.

Vakthavende ved Vestviken 110-sentral, Fred Olaf Korsgården, forteller til Tønsberg Blad at brannmannskapene sjekket viften med en gang de kom til stedet og kunne bekrefte at det var snakk om den brannfarlige viften som tidligere var blitt advart om.

(Les mer om tilbakekallingen i bunn av saken)

Røykutvikling

Korsgården forklarer at vedkommende som ringte til brannvesenet hadde fått beskjed om å ta sikringen så fort som mulig.

– Da stopper man strømmen til vifta, og i de fleste tilfeller vil det gå bra, forklarer Korsgården til tb.no.

Innringeren hadde vært kjapp og tatt sikringen. Det førte til at det kun var snakk om en røykutvikling.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Brannmannskapene på stedet tok viften ut av veggen og demonterte den.

– Da fikk de sjekket at det ikke var noe fare for brann i veggen, sier vakthavende.

– Grøsser ved tanken

Viften det dreier seg om er en Flexit Silient Eco som er produsert før oktober 2017. Denne er tilbakekalt fra markedet av produsenten. Vestfold interkommunale brannvesen skriver på sin Facebook-side at huseieren hadde fått dette med seg, og gjort som han skulle ved å registrere sitt produkt på produsentens hjemmeside. Han hadde også fått tilsendt ny vifte, men ventet på at elektrikeren skulle komme å bytte den.

– Vi i brannvesenet henstiller alle til å sjekke om de har det aktuelle produktet. Heldigvis var huseieren på badet da røykutviklingen oppsto. Selvsagt blir det bare spekulasjoner, men vi grøsser ved tanken på hva som i verste fall kunne ha skjedd i boligen til barnefamilien, sier brannmester Trond Abrahamsen.