Som omtalt i OA i april har firmaet Flexit kalt tilbake baderomsvifter av typen Silent Eco. Det har vært flere branntilløp i modeller av viften som er produsert før oktober 2017, og selskapet har derfor gått ut med tilbakekalling av vifta og advarsel om at den kan være brannfarlig.

Selskapet er imidlertid bekymret over at så få eiere av denne svært utbredte typen vifter har sjekket og sendt produktet tilbake.

Ønsker å få samtlige vifter tilbake

– Så langt vil jeg anta at bare rundt 20 prosent av de om lag 73.000 viftene vi har solgt av denne typen er rapportert inn. Det er vi slett ikke fornøyd med, sier administrerende direktør Knut Skogstad i Flexit til Dinside.

Selskapet ønsker å få samtlige solgte vifter tilbake, og vurderer om de skal gå ut med adressert post til alle sine kunder for å opplyse om tilbakekallingen.

Får ny vifte montert gratis

– Vi vet at det er mange som ser og leser om dette, men det er veldig få som responderer. Vi vil oppfordre folk til å sjekke om de har en slik vifte fra oss. Vi vil ha tilbake alle viftene som er berørte av dette, sier Skogstad til Smaalenene avis.

Firmaet oppfordrer alle til å sjekke om de har en slik vifte på sitt baderom. De som har det kan melde dette inn på eget skjema, og få montert en ny vifte gratis.