15 beboere ble evakuert da det begynte å brenne i Gjøvik boligstiftelses tre firemannsboliger i Vikenløkka på Gjøvik mandag kveld.

Etter kort tid kunne de beboerne som ikke hadde bolig i den brannrammede firemannsboligen flytte tilbake. Derimot må de som bor i den ødelagte boligen inntil videre få midlertidig bolig på Quality Hotel Strand.

– Nå har vi heldigvis greid å skaffe husrom til disse i andre av våre boliger, sier driftsleder Trond Herman Hesla i Gjøvik boligstiftelse.

Undersøker skadeomfang

Onsdag morgen var han på plass på tidligbefaring for å se på skadeomfanget og få en oversikt sammen med takstmann fra Gjensidige.

– Jeg har ikke full oversikt over hvor mange beboere det er snakk om, som vi nå har skaffet ny bolig, men i en av leilighetene har det bodd en barnefamilie, sier Hesla.

Han kan opplyse at det kun er en av leilighetene som er totalskadd.

– De tre andre leilighetene i firemannsboligen har kun røyk- og vannskader av forskjellig grad, sier Hesla.

Allerede natt til tirsdag ble det satt på varmevifter slik at eiendeler ikke skulle bli ødelagt av vannskadene.

Beboere kan hente eiendeler

– De tre andre leilighetene er nå frigjort av politiet slik at beboerne i samarbeid med vaktmestertjenesten vår kan komme til og hente ut eiendeler. I en av leilighetene kan man ikke se noen særlige skader i det hele tatt. Trolig er det noe vannskader i vegger og himlinger som ikke er synlige, sier Hesla.

Han peker på at seksjoneringen og brannsikringen som ble gjort i perioden 2017 til 2018 har reddet situasjonen.

– Hadde ikke dette vært gjort, hadde det trolig kunnet gå mye verre. Også med tanke på spredningsfare til de andre firemannsboligene, sier Hesla.

Ikke direktevarsling

OA har tidligere skrevet at boligenes brannsystemer er koplet slik at de går rett inn til 110-sentralens systemer.

– Det stemmer ikke at vi har slik direktevarsling når det gjelder disse tre firemannsboligene her på Vikenløkka. Brannen ble varslet av nabo og heldigvis var brannvesenet her på åtte minutter, sier Hesla.