Det tok en stund før brannvesenet fikk kontroll på brannen som ble meldt rundt klokka 13.40 søndag. Det var kraftig røykutvikling på stedet og området ble avsperret.

Like etter klokka 14.30 opplyser politiet at det er kontroll på brannen i huset som for øyeblikket er ubebodd.

Boligen ligger i et område med mange hus i Christian Michelsens gate på Tongjordet i Gjøvik.

Formening om brannårsaken

– Brannen er slukket, sier operasjonsleder Kristian Bjaanes til OA.

Han opplyser at det var tett på full overtenning av bygningen før brannvesenet fikk kontroll.

– Det ble lagt ned en god innsats for å redde hele huset. Vi har nå en formening om hvor arnestedet er og dermed et konkret sted å etterforske i huset, sier Bjaanes.

– Dere har en formening om brannårsaken?

– Ja, vi har en formening om i hvilket området brannen startet og en mulig teori om brannårsaken. Det får den videre etterforskningen vise, sier operasjonslederen.

Gunstig vind

Krimteknikere skal undersøke stedet når det er praktisk mulig å ta seg inn i bygningen, som ligger i et boligfelt på Tongjordet, med mange hus i nærheten.

Det var en stund fare for at nabohus måtte evakueres, men gunstige vindforhold var med på å gjøre sitt til at det ikke ble nødvendig.

– Det blåser lite og røyken stiger rett opp, så det er ikke umiddelbart behov for evakuering av nærliggende bebyggelse, men det vurderes fortløpende, uttalte operasjonsleder Kristian Bjaanes til OA like etter klokka 14.

Politiet hadde dialog med kommunen om en eventuell evakuering.

Ubebodd

Bjaanes opplyser at boligen er ubebodd og at politiet har vært i kontakt med eieren.

Alle nødetatene rykket ut da meldingen om brannen kom søndag ettermiddag. Etter det OA kjenner til skal huset ligge ute for salg.

Det var kraftig røykutvikling i bygget og brannmannskapene hadde en stund problemer med å finne arnestedet.