(Avisa Oslo)

Klokken 19.25 lørdag fikk politiet melding om brann i Karlstua barnehage på Haugerud.

Brannen var av et større omfang.

Brannvesenet fikk likevel etterhvert kontroll over brannen, og sørget for at den ikke spredde seg til annen bebyggelse.

Søndag morgen forteller vaktkommandør i 110-sentralen Pål Christian Syvertsen at de fortsatt jobber med etterslukking på stedet.

– Vi har noen biler der ennå. Det er fortsatt ikke slokket, sier Syvertsen.

– Brannen startet utenfra

Brannen ble lørdag kveld omtalt som uoversiktlig.

– Det har vært en komplisert brann, i alle fall. Det har vært vanskelig å komme til, så det har vært ressurskrevende, sier Syvertsen.

Brannvesenet opplyser at de ikke vet årsaken til brannen.

– Men da vi kom frem i går, rundt 19.30, så var det full fyr på utvendig fasade og i takkonstruksjonen. Det betyr at brannen må ha startet utenfra, sier utrykningsleder Stian Amundsen til Avisa Oslo søndag morgen.

Han forteller at de sliter med plater som er over hele taket.

– Vi kommer ikke til å få fjerna de, og kommer derfor ikke til alle plasser hvor brannen har satt seg, sier Amundsen.

Vaktkommandør i 110-sentralen, Tor Audunhus, forteller at brannvesenet har hatt 12 brannbiler og 29 brannmannskap i sving.

– Vil etterforskes

Politiets innsatsleder Arve Røtterud opplyser lørdag kveld at det var full fyr da politiets første patrulje ankom barnehagen.

– De har en formening om hvor brannen kan ha startet. Vi vet ikke hva som er årsaken, og har ingen holdepunkter for å si at det er påtent. Politiet vil etterforske denne brannen, sier han til AO lørdag kveld.

Han opplyser videre om at ingen personer er skadd.

Røtterud sa til NTB at en av hypotesene de jobber med er at brannen kan være påsatt.

– Jeg vil ikke si her og nå at brannen er påsatt, men vi har opplysninger om at det skal ha befunnet seg en del ungdommer i nærheten. De ble observert på T-banesiden av bygningen et kvarters tid før brannen. Det er en av hypotesene vi jobber med, sa innsatslederen til NTB lørdag kveld.

Politiet gjennomgår overvåkingsbilder fra bygninger i nærheten for å finne mulige mistenkte i saken. Ingen personer oppholdt seg i barnehagen da brannen startet, skriver de.

Søndag morgen hadde krimvakta hos politiet ingenting nytt å melde.

Brannen skapte også problemer i kollektivtrafikken. Sporveien meldte tidligere i lørdag kveld om full stand på T-banens linje 2 mellom Hellerud og Ellingsrudåsen. Denne er nå i gang igjen.

Barnehagen ligger bare noen hundre meter unna Haugerud T-banestasjon.