Entreprenøren på renseanlegget: – Alle ansatte var på juleferie da brannen brøt ut

BRANN: Tirsdag morgen brøt det ut brann ved renseanlegget i Totenvika.

BRANN: Tirsdag morgen brøt det ut brann ved renseanlegget i Totenvika. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Gundersen-gruppen på Gjøvik hadde hovedentreprisen på ombygging og nybygg ved renseanlegget på Skreia, men sier de hadde avsluttet arbeidet for julen da det brant tirsdag morgen.

DEL

Daglig leder John Andrè Gundersen i Gundersen-gruppen skriver følgende i en uttalelse til Oppland Arbeiderblad:

«Først og fremst var hendelsen natt til Tirsdag den 18.12 svært tragisk for Østre Toten Kommune og kommunens innbyggere. Hell i uhellet er at det kun var materielle skader.

For oss som entreprenør var det svært trist å se at alt arbeidet vi har utført de siste 12 månedene gå opp i flammer og vi får dermed ikke gleden av å overlevere dette spennende og ikke minst viktige prosjektet til Østre Toten Kommune i denne omgang.

Vi ønsker ikke å spekulere i brannårsak, men det er det viktig for oss å påpeke at Gundersen Entreprenør kun hadde kontrakt på det bygningsmessige arbeidet i forbindelse med ombyggingen, altså i hovedsak riving, betongkonstruksjoner og tømrerarbeider som utgjør ca 25 millioner av den totale kostnaden på cirka 94 millioner kroner.

Våre ansatte reiste på juleferie uken før brannen brøt ut og Gundersen Entreprenør hadde kun to byggeledere på plass denne uken. Vi bistår politi og andre involverte parter med det vi kan for å forenkle deres arbeid og håper etterforskningen kan gi oss et svar på brannårsak. Videre håper vi at dette løser seg på best mulig måte for alle involverte parter».

Artikkeltags