Skogbrann i Oppdalen er slukket

PØSTE PÅ: Det ble brukt godt med vann for å sikre at brannen ikke skulle blusse opp igjen, og brannvesenet vil bedrive etterslukking utover dagen. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

PØSTE PÅ: Det ble brukt godt med vann for å sikre at brannen ikke skulle blusse opp igjen, og brannvesenet vil bedrive etterslukking utover dagen. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

(Hadeland) Brannøvelsen på Randsfjordferga onsdag ble avsluttet før den egentlig skulle, på grunn av melding om skogbrann.

Klokka 11.00 forteller brannvesenet at brannen stort sett er slukket, men noe etterslukking gjenstår.

Brannvesenet fikk melding om en skogbrann ved Råstadbakka i Nordre Oppdalen litt før klokka 10.30

Politiet meldte på Twitter klokka 10.45 at det var snakk om en gressbrann.

Brannen startet ifølge brannvesenet i kanten på et jorde, og spredte seg til en liten skog i nærheten. De forteller videre at det kun er et lite område som er svidd av.

– Vi hadde øvelse på Randsfjordferga sammen med Raufoss Brann og Redning da meldingen kom. Et samlet mannskap dro opp og fikk raskt slukket. Nå skal vi dynke og krafse for i sikre at brannen ikke blusser opp igjen, ettersom det fortsatt er varme i bakken, uttaler fagleder Harald Mathiesen i Lunner og Gran Brann og Redning.

Han mener rask innsats hindret at brannen spredte seg til et større område.

Det er foreløpig usikkert hva som er årsaken til at det begynte å brenne.

KONTROLL: Harald Mathiesen og de andre brannmannskapene fikk raskt kontroll over brannen.

KONTROLL: Harald Mathiesen og de andre brannmannskapene fikk raskt kontroll over brannen. Foto:

LES OGSÅ: I dag skal det øves på Randsfjordferga

ETTERSLUKNING: Brannmannskapene bedrev etterslukning utover dagen for å forsikre seg om at brannen ikke ville blusse opp igjen. Det var fremdeles varme under topplaget og de vil rive opp bakken for å komme til med vann.

ETTERSLUKNING: Brannmannskapene bedrev etterslukning utover dagen for å forsikre seg om at brannen ikke ville blusse opp igjen. Det var fremdeles varme under topplaget og de vil rive opp bakken for å komme til med vann. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken