Gard på Østre Toten ble slukt av flammene

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Onsdag ettermiddag gikk det ut melding om brann i et uthus på Lensbygda i Østre Toten. Kort tid etter var det klart at det handlet om så mye mer en det.

Stor røyksøyle

Vinden tok godt tak i flammene på uthuset i Smebyvegen i Lensbygda og brannen spredte seg dermed videre. Først til driftsbygningen, deretter til bolighuset og et stabbur.

Flammene var synlig fra lang avstand. Man kunne se den svarte søyla med røyk fra store deler av Østre Toten. Brannen vakte stor oppsikt. Lesere oppga til OA at de hadde sett røyksøyla fra steder ganske langt unna det aktuelle stedet.

I 16.30-tida onsdag var det klart at hele hele gården i Smebyvegen sto i brann.

Foto:

Kontrollert nedbrenning

Sterke vindkast i området gjorde jobben utfordrende for brannmannskapene.

Østre Toten brannvesen fikk støtte av brannmannskaper fra Vestre Toten og Gjøvik.

Brannen i Lensbygda er godt synlig. Her fra Fylkesveg 33

Brannen i Lensbygda er godt synlig. Her fra Fylkesveg 33 Foto:

Det var ikke dyr på gården, og ingen personer skal ha blitt alvorlig skadet. Èn person ble tatt med til sjekk på sykehuset i Gjøvik. Vedkommende skal ha fått i seg røyk.

Det var ikke fare for at brannen skulle spre seg til andre hus enn de som allerede var overtent. Brannmannskapene hadde ikke mulighet til å redde bygningene  fra flammehavet.

– Brannmannskapene foretar en kontrollert nedbrenning av husene, sa Lars Olav Stepperud som var politiets innsatsleder på stedet.

Vil bli etterforsket

Innlandet politidistrikt opplyste onsdag kveld at politiet allerede har startet etterforskning.

– Vi har begynt etterforskningen. Det vil naturlig nok ikke være mulig for teknikere å undersøke branntomta før det blir kaldt, sa operasjonsleder Jan Olav Bredesen onsdag kveld.

Ifølge politiet var det et ektepar som bodde på bruket.

Artikkeltags