Brannvesenet rykket ut etter flere meldinger om røyk ved Hunton på Gjøvik natt til søndag. Klokka 00.04 fikk politiet i Innlandet første melding om brannen.

Røykutviklingen startet i tørkedelen av fabrikken. Røyken spredde seg mot sentrum, og politiet fikk flere telefoner fra folk om røyk.

– Det var ganske mye røyk fra brannen og et uheldig vinddrag som gjorde at røyken spredde seg. Folk ringte for å si ifra om røyk, men ingen ringte inn fordi de var plaget. Politiet ba folk om å lukke dører og vinduer for å unngå å få røyk inn i hus, sier operasjonsleder hos politiet i Innlandet, Ove Stian Ovrum.

Da brannen brøt ut var det et større arrangement i Gjøvikhallen på Gjøvik gård. Der var det også mye røyk utenfor og røyklukt inne i lokalene.

Tre ansatte ved Hunton ble sjekket av ambulanse på stedet etter mistanke om å ha fått i seg røyk, men ingen av disse hadde fått skader eller mye røyk i seg, opplyser politiet.

Ovrum forteller at brannen ble slukket og stedet klarert etter to timer.

På Stryken stasjon, en jernbanestasjon på Gjøvikbanen i Lunner, har det vært flere meldinger om støy fra russ. Operasjonsleder hos politiet i Innlandet, Ove Stian Ovrum, forteller at dette har vært gjentatte ganger.

– Det har vært en tendens til at russ fra Oslo-området drar dit. De forlot medgjørlig da politiet ankom, forteller Ovrum til OA.

Politiet i Innlandet fikk melding om en utagerende mann på et utested klokka 01.00 i Gjøvik sentrum. Mannen ble innbrakt til drukkenskapsarrest.

I Nord-Odal rundt klokka 00.30 ble en ung mann siktet for ruskjøring etter å ha kjørt av vegen og ut på et jorde. Politiet melder at det ikke er registrert personskade, og politiet oppretter sak på hendelsen.

Politiet i Innlandet fikk melding klokka 00.45 om en mann i Lillehammer sentrum som hadde vært i klammeri med samboer på utested. Mannen hadde deretter utøvd vold mot vakt. Den berusede mannen ble innbrakt i drukkenskapsarrest og blir anmeldt for hendelsen.

På Brandbu på Hadeland ble politiet tilkalt rundt klokka 02.20 av vakter på et utested. Vaktene hadde problemer med en mann i 40-årene som var i klammeri med vaktene. Mannen i 40-årene ble bortvist fra stedet.

I Lillehammer ble en mann i 20-årene bortvist etter å ha oppført seg truende og vært uønsket på en adresse i sentrum. Meldingen kom til politiet klokka 05.40.

På Otta i Sel kommune i Gudbrandsdalen ble det klokka 03.44 meldt om trafikkuhell i Veggumsvegen. Ingen personer ble skadet. Fører, ei dame i 20-årene, er mistenkt for ruspåvirket kjøring og fremstilt lege for bevissikring. Hun hadde heller ikke gyldig førerkort. Politiet oppretter sak.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, leder i Verdens helseorganisasjon, har besøkt Ukraina de siste to dagene, melder NTB. Han sier det nå er dokumentert 200 angrep på helseinstitusjoner i Ukraina. WHO-sjefen kom ikke med flere detaljer om angrepene.

– Disse angrepene må stoppe. Helsevesenet er aldri et mål, sier han.

Demonstranter samlet seg i byer som Chicago, Atlanta og Houston for å demonstrere mot at høyesterett trolig opphever den føderale abortretten, melder NTB. Det har kommet fram i et lekket utkast til flertallets avgjørelse. Illinois-guvernør J.B. Pritzker deltok i demonstrasjonen i Chicago og lovet å beskytte abortrettigheten i delstaten.

Nigerianske flyselskaper innstiller alle innenlandsflyginger på ubestemt tid fra mandag, melder NTB. Årsaken er de høye drivstoffprisene. Ifølge bransjeorganisasjonen AON har prisen på en liter flydrivstoff økt fra 190 til 700 naira. Det tilsvarer en økning fra 4,5 til 16 kroner.

Guvernøren i Luhansk hevder at Russland har bombet en skolebygning der rundt 90 mennesker hadde gått i dekning, melder NTB. Opplysningen er ikke bekreftet av andre kilder, og det russiske forsvarsdepartementet har ikke svart på spørsmål om den påståtte bombingen, skriver Reuters. Guvernør Serhij Hajdaj sier rundt 30 mennesker er reddet ut av bygningen.

Riksadvokaten mener det er grunn til å ilegge Forsvarsdepartementet foretaksstraff etter fregattforliset i 2018, melder NTB. Ingen av dem vil si hvor stor boten kan bli, skriver Bergens Tidende.

«Frem til en endelig påtalebeslutning foreligger kommer vi ikke til å kommentere verken helheten eller enkeltdeler i vurderingen», skriver seniorrådgiver Marita Isaksen Wangberg i Forsvarsdepartementet i en epost.