Brann i enebolig i Slidre startet etter lynnedslag

SLUKNINGSARBEID: I følge politiet skal brannen være i deler av huset. Slukningsarbeidet pågår.

SLUKNINGSARBEID: I følge politiet skal brannen være i deler av huset. Slukningsarbeidet pågår. Foto:

– Alle skal være ute av huset og det er ingen fare for spredning, opplyser operasjonsleder. Brannen skal ha blitt slukket 18:30.

DEL

17:30 meldte politiet om brann i en enebolig i Slidre like ved sykehjemmet. Operasjonsleder Jan Egil Gilberg opplyste til OA at brannvesenet var på stedet og holdt på med slukking. Årsaken til brannen skal ha vært lynedslag.

– Det er ikke meldt om noen personskader og alle er ute av huset, sier Gilberg.

Gilberg sier til OA at det ikke skal ha vært fare for spredning og ingen personskader. OAs reporter på stedet opplyser at det er røykdykkere i huset.

Klokken 20:25 opplyser Øyvind Løberg ved Alarmsentral Brann Innlandet at brannen er slukket.

– Det skal kun være røykskader og brannskader på bygningsmaterialer, opplyser han til OA.

Slukningsarbeid pågår.

Slukningsarbeid pågår. Foto:

Kraftig uvær

Valdres Brannvesen var akkurat ferdig med en utrykning til en skogbrann mellom Ryfoss og Lomen da alarmen gikk i Slire. Skogbrannen var slukket av naturens krefter, et kraftig regnvær, skriver Avisa Valdres.

– Vi rykket ut med biler fra tre stasjoner, i tillegg ba vi om stigebil fra Fagernes, forteller utrykningslederen til avisa Valdres.

– Vi kom til et stort bolighus der det var røykutvikling i vegger og tak. Nå, klokken 19.30, har vi kontroll. Det er oppstått røyk og vannskader, men varmen har vært konsentrert til ytterkledning og tak. Det er blitt en del røyk og vannskader inne, men vi vil tro boligen blir beboelig igjen, sier han til Avisa Valdres.

Det har vært mange meldinger om lyn og torden over hele Valdres mandag ettermiddag og kveld, og brannvesenet er i beredskap for nye utrykninger i følge Avisa Valdres.

Artikkeltags