Raufoss-blogger reagerer på Botox som premie på Bli ny-dag

DER GÅR GRENSEN: Ett sted må grensen gå, og jeg synes den går akkurat der, mellom frisørtime og botox, sier Raufoss-bloggeren Marte Frimand-Anda.

DER GÅR GRENSEN: Ett sted må grensen gå, og jeg synes den går akkurat der, mellom frisørtime og botox, sier Raufoss-bloggeren Marte Frimand-Anda. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Er Botox og filler en helt naturlig del av en bli ny-dag? spør den profilerte bloggeren Marte Frimand-Anda fra Raufoss. – Skivebom, kontrer arrangørene.

DEL

Hun syntes først det var kult da hun leste at Gjøvik handel- og næringsforening arrangerer en konkurranse 6. mai, der man kan vinne en bli ny-dag og bli stylet av en kjendisstylist. Men etter å ha lest hele teksten, visste hun ikke hva hun skulle tro. På foreningens hjemmeside sto det nemlig at en del av premien er Botox eller filler etter behov.

– Er Botox og filler en helt naturlig del av en bli ny-dag i en konkurranse uten aldersgrense, spør Frimand-Anda på bloggen sin og gir selv svaret:

Der går grensa

– Altså, jeg synes det er helt okei å vinne klær og frisørtime, men hva i alle dager har kosmetisk kirurgi i en sånn konkurranse å gjøre? Jeg synes ikke det er helt greit! Ærlig talt, ett sted må grensa gå, og jeg synes den går akkurat der. Akkurat der mellom frisørtime og Botox, skriver hun og fortsetter:

Ikke fine nok

– «Å bli ny» handler for meg om å gjøre det beste ut av det utseendet man allerede har. Å lære seg noen tips og triks om hvordan man med klær og sminke kan skjule det man ikke er fornøyd med og framheve det man ikke liker. Det handler ikke om å varig forandre på utseendet sitt med kirurgi. For med det sier arrangørene også til deltakerne at de ikke er fine nok som de er, skriver hun.

Skivebom

Svein Håvar Korshavn, daglig leder i Byen vår Gjøvik, sier i en kommentar til Nettavisen, som først omtalte saken, at han ikke synes det kan være så veldig kontroversielt at Botox og filler tilbys sammen med hårfrisering, ansiktspleie og nye klær.

– Dette er storm i et vannglass, en skivebom fra bloggeren. Vi kan kke si at enkeltbedrifter som driver med helt lovlig virksomhet ikke får lov å være med på en sånn type aktivitet, sier Korshavn til Oppland Arbeiderblad.

Han understreker at Byen vår Gjøvik tar «minst like mye samfunnsansvar som andre seriøse aktører.»

– Vi arrangerer en rekke ting i Gjøvik sammen med handelsstanden, som Barnas Dag hver sommer, Juleby-arrangement for familier, samtidig som vi er medarrangør av P4 Vinterlyd sammen med Kreftforeningen.Vi jobber daglig for at Gjøvik skal være en åpen og inkluderende by og at byrommene og butikkene er tilrettelagt for alle, sier Korshavn.

Botox

Botox er egentlig navnet på et registrert legemiddel, men blir også brukt generelt om stoffet botulinumtoksin.

Botulinumtoksin regnes som et  av naturens mest potente giftstoffer. 

Stoffet er en gift som blir dannet av bakterien Clostridium botulinum, som vokser blant annet i hermetikk og rakfisk. 

Botulinumtoksinen binder seg til nerver og forårsaker lammelser i nervesystemet. 

Stoffet kan brukes i små doser for å behandle muskelkramper.

I kosmetisk sammenheng blir små, fortynnede doser sprøytet inn i utvalgte muskler for å glatte ut rynker i ansiktet.

Botox gjør at nervesignalene til musklene blokkeres og hindrer at musklene trekker seg sammen. 

De siste årene har det også blitt populært å sprøyte inn Botox under armene for å svette mindre.

Kilde: Store Norske Leksikon

Normaliserer kosmetisk kirurgi

– Har du fått mye respons på blogginnlegget ditt, Frimand-Anda?

– Ja, det er veldig mange som deler mitt synspunkt. Det er en skremmende trend at Botox og fillere likestilles med frisørtime og sminke. Jeg synes at arrangøren bidrar til å normalisere kosmetisk kirurgi ved å bruke det som en premie på denne måten, svarer hun.

Men Frimand-Anda er glad for at arrangøren har tatt selvkritikk på manglende aldersgrense. I ettertid er det nemlig lagt til følgende setning på arrangørens Facebookside: «18 års-aldersgrense- Bli ny for voksne damer».

Artikkeltags