Etterlyst syklist sjekket ut av bortføringssaken – politiet har fått flere tips om mulige skjulesteder

BORTFØRT: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble ifølge politiet bortført fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018.

BORTFØRT: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble ifølge politiet bortført fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Syklisten som har vært etterlyst i forbindelse med den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen, er avhørt og sjekket ut av saken, opplyser politiet.

DEL

Syklisten ble fanget opp på et videoopptak av en gangvei utenfor innkjørselen til Futurum-bygget på Rasta der Hagens ektemann Tom Hagen jobber. Opptaket er gjort om morgenen 31. oktober i fjor – den dagen Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant.

– Syklisten meldte seg til politiet fredag ettermiddag, via tipstelefonen. Mannen ble avhørt fredag kveld og er sjekket ut av saken. Vi har ingen ytterligere kommentarer om hvem vedkommende er, opplyser etterforskningsleder Tommy Brøske i Øst politidistrikt lørdag ettermiddag.

– De to andre personene på overvåkingsvideoene vi offentliggjorde torsdag, har fortsatt ikke meldt seg, sier han.

Brøske sier videre at politiet har fått konkrete tips om hvor Hagen kan holdes fanget. Totalt har politiet nå mottatt over 500 tips.

– Vi har fått inn mer enn 500 tips totalt siden offentliggjøring onsdag. Det er også tips fra utlandet. Mange tips går på skjulested, og tipsene sorteres, bearbeides og prioriteres fortløpende, sier han.

Ønsker flere tips

Politiet ble varslet samme dag som Anne-Elisabeth Hagen (68) trolig ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog. På grunn av trusselen om at hun ville bli drept dersom politiet ble kontaktet, ble etterforskningen holdt hemmelig fram til onsdag denne uka. Etterforskningen sto da i stampe, og politiet valgte å gå ut med saken i håp om å få tips og viktig informasjon.

Politiet opplyste fredag at Hagen kan holdes skjult hvor som helst, og de ba blant annet publikum om å se etter og varsle om unormal aktivitet i nabolaget. Folk bes merke seg om personer har endret atferd og for eksempel gjort unormale innkjøp, som kjøp av gjenstander som kan brukes til å holde kontroll på en person.

– Vi trenger opplysninger om mulige skjulesteder. Et slikt skjulested kan for eksempel identifiseres ved unormal aktivitet, personer, ukjente kjøretøy, tildekte vinduer eller rehabiliterte arbeidsplasser som tas i bruk, sa Brøske til NTB fredag.

Uten livstegn

Foreløpig står etterforskerne tilsynelatende fortsatt uten avgjørende informasjon på sentrale områder i saken. Hvem som har bortført 68-åringen, er helt ukjent, og det har ikke vært kommunikasjon med motparten. Ingen er så langt mistenkt, Hagen kan holdes skjult både i Norge og utenfor landets grenser, og det er ikke kommet livstegn fra henne.

– Det er helt åpenbart at det bekymrer politiet. Samtidig vil jeg påpeke at vi ikke har noen tegn på det motsatte, sa Brøske til Aftenposten fredag.

Politiet vurderer å gjøre søk i Langvannet som ligger like ved familiens bolig. Det er ikke avgjort når dette eventuelt er aktuelt, sier Brøske lørdag.

Arbeidere i avhør

Ifølge NRK ble det drevet vedlikehold på taket til familiens hus noen dager før den antatte bortføringen, og politiet har kalt inn arbeiderne til avhør. Dette arbeidet ble sluttført 25. oktober.

Politiet mistenker at Hagen, ekteparets bolig og Tom Hagens arbeidsplass kan ha blitt holdt under oppsyn, og politiet er derfor interessert i om arbeiderne kan ha sett noe.

Tom Hagen fant flere ark med krav om penger, beskjed om å ikke kontakte politiet og trusler den dagen kona forsvant. Gjerningspersonene skal ha krevd 9 millioner euro i løsepenger, utbetalt i kryptovalutaen monero, som er vanskelig å spore.

(©NTB)

Artikkeltags