VG: Ventet med å besvare melding fra motparten

FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen har siden 31. oktober i fjor vært forsvunnet. Politiet etterforsker saken som en kidnapping.

FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen har siden 31. oktober i fjor vært forsvunnet. Politiet etterforsker saken som en kidnapping. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

24. januar bønnfalt familien Hagen de antatte kidnapperne om å ta kontakt på en annen kommunikasjonsplattfrom. Kort tid etter skal den nye kontakten ha oppstått.

DEL

Likevel skal politiet ha ventet med å fortelle offentligheten om den nye kontakten. Ifølge VG skal det gått om lag to uker fra meldingen kom til dette ble offentliggjort.

Som RB skrev tirsdag skal det ha blitt skissert hvordan de mulige kidnapperne kan gi familien bevis på at Anne-Elisabeth Hagen (68) fortsatt er i live.

– Det var én melding med det samme budskapet. Bistandsadvokaten og politiet var adressat, men meldingen var rettet til familien, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til VG.

Ifølge avisen skal meldingen ha kommet kort tid etter at bistandsadvokat Svein Holden holdt sin presskonferanse 24. januar. Han hadde en klar beskjed til kidnapperne om å skifte kommunikasjonsplattform – og gi et livstegn fra den savnede kvinnen.

Tror henvendelsene er reelle

Mandag opplyste politiinspektør Brøske til RB at den nye plattformen de antatte bakmennene har tatt i bruk, er bedre egnet til kommunikasjon, noe både politiet og familiens bistandsadvokat Svein Holden gjentatte ganger har bedt om.

Ifølge politiinspektør Brøske vurderer politiet det som positivt at de har mottatt et nytt budskap.

– Det er derimot, i det nye budskapet, ikke lagt fram bevis på at de som hevder å ha Anne-Elisabeth Hagen faktisk har henne. Verken familien eller politiet har mottatt livsbevis, sier politiinspektøren.

– Hvordan kan politiet være sikre på at dette budskapet er ekte, og at det ikke er noen som forsøker å dra nytte av situasjonen?

– Det at vi går ut med dette nå, har vært en vanskelig avgjørelse og vi har gjort grundige vurderinger rundt dette. Vi mener at det er samme avsender og at den henvendelsen vi har fått er reell, men vi kan ikke garantere det, sier Brøske til Romerikes Blad.

Artikkeltags