Borglund nominert til ettertraktet matpris: – En ære

NOMINERT TIL GJEV PRIS: – En svært høythengende pris, initiert av et  menneske jeg satte stor pris på, sier Per A. Borglund om å bli nominert til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris.

NOMINERT TIL GJEV PRIS: – En svært høythengende pris, initiert av et  menneske jeg satte stor pris på, sier Per A. Borglund om å bli nominert til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. Foto:

Av

OAs matskribent Per A Borglund er en av fem nominerte til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris.

DEL

Borglund er opprinnelig fra Bøverbru og er i dag redaktør i Aftenpostens magasin Mat fra Norge, og en av Norges mest profilerte matskribenter.

Borglund skriver om matopplevelser, -trender og tradisjoner for OA under vignetten «Min mat».

Høythengende pris

Nå er han altså en av fem kandidater til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris.

– En ære og en overraskelse. En svært høythengende pris, initiert av et menneske jeg satte stor pris på. Og listen over tidligere vinnere er svimlende, sier Borglund til Oppland Arbeiderblad.

Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris deles i år ut for 26. gang, og er en pris som henger høyt i Mat-Norge.

Til ære for husstellærer Ingrid Espelid Hovig og etnolog Astri Riddervold, som begge har vært unike formidlere av Norsk mat og matkultur, skal årets pris gå til en person som viderefører arven fra deres virke.

Deles ut i november

Etter en åpen nominasjonsprosess har styret i Stiftelsen valgt ut fem kandidater fra 23 foreslåtte. Hvem som vinner avgjøres av både folkets og fagjuryens stemmer, som teller likt.

Alle som vil kan stemme på sin kandidat på www.matmerk.no. Du kan stemme på en av de fem nominerte av gangen og kun en gang per dag.

Prisen består av et diplom og et stipend på 30 000 kroner, og deles ut under Stiftelsen Matmerks fagdag i Oslo 13. november.

Årets kandidater:

Fra Nordland: Maret Ravdna Buljo

Matformidler og reineier Maret Ravdna Buljo er en svært viktig ambassadør og ildsjel for samisk matkultur. Hun har brukt mye tid og krefter på å samle, formidle og levendegjøre samisk matkultur.

Fra Trøndelag: Heidi Bjerkan

Heidi Bjerkan står for et norsk kjøkken som er gastronomi i verdensklasse, basert på tradisjon. I tillegg er hun kjent som en kokk som jobber tett med både bønder og sine lærlinger for å bygge kunnskap.

Fra Akershus: Trine Sandberg

Bloggen «Trines Mat» er Norges største matblogg og henvender seg til hvermannsen med enkle oppskrifter som alle forstår.

Fra Oppland: Per Borglund

Per Borglund er redaktør for Norges største matmagasin: Mat fra Norge. Han er en ildsjel som viderefører tradisjonen fra de to damepionerene ved systematisk og idealistisk å løfte fram i deres ånd, de norske mattradisjonene i tekst og bilde fra alle tenkelige vinklinger.

Fra Sogn og Fjordane:

Kari StøfringsdalKari Støfringsdal er bonde og utdannet faglærer i husstell ved Statens husstellærerhøgskole på Stabekk. Hun har i mange år vært en glimrende formidler av norsk matkultur.

Tidligere vinnere av prisene er bant annet:

2018: Gunnar Wagen, Tingvoll ost og Norsk gardsost2017: Inge Johnsen, eier og driver av LianTunet og Lian Restaurant, 2016: Ingulf Galåen, eier og driver Galåvolden Gård, Røros, og Mikael Forselius, adm.dir. ved Røros Hotell.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags