Prisen på borettslagsboliger falt i tredje kvartal

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Prisene på borettslagsboliger falt med 1,2 prosent i tredje kvartal 2017, melder Norske Boligbyggelags Landsforbund. De tror priskorreksjonen blir kortvarig.

– Så langt er det lite dramatikk i prisnedgangen. Det er fortsatt stort utbud av boliger, og det er ingen vesentlig nedgang i antall solgte boliger. Med kun en moderat priskorreksjon tyder dette på et marked i balanse, sier administrerende direktør Thor Eek i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) i en pressemelding.

Gjennomsnittlig totalpris for en borettslagsbolig er i dag på 2,6 millioner kroner. Til tross for nedgangen i tredje kvartal i år, har prisene steget med 4,4 prosent hittil i år. Prisnivået er 5,5 prosent høyere enn i tredje kvartal 2016. Eek betegner nedgangen i tredje kvartal som en moderat korreksjon, men påpeker at psykologien i markedet kan påvirke prisene.

– Euforien i 2016 viste hvordan markedspsykologien kan påvirke boligprisene. Det er derfor umulig å si med sikkerhet hvor lenge korreksjonen vil vare. Økende tilbudsside indikerer fortsatt svak prisutvikling ut året. Fortsatt lav rente, fallende arbeidsledighet, samt utsikter til sterkere vekst i norsk økonomi styrker oss imidlertid i troen på at korreksjonen blir kortvarig, skriver Eek. (NTB)

Artikkeltags