– Her har det vært ei stille natt. Vi har ingenting å melde, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt Therese Bylterud til OA tirsdag morgen.

Øst politidistrikt skriver ved 5.20-tiden at de ikke har lyktes med å få kontakt med alle beboerne, men at opplysninger tilsier at vedkommende ikke befinner seg i boligen.

– Det er fire beboere på adressen. Tre av disse er ivaretatt av ambulansen. Det skal stå bra til med dem, men det er mulig de har fått i seg noe røyk. Den siste personen har vi ikke fått kontakt med, men vi er ganske sikre på at vedkommende ikke befinner seg i boligen, sier operasjonsleder Gisle Sveen til NTB.

Litt før klokken 6 brenner det fortsatt på stedet, men det er ingen spredningsfare. Brannvesenet søker gjennom huset, men har ikke funnet noen personer der.

Huset som brenner er like i nærheten av rullebanen på Oslo lufthavn Gardermoen. Ifølge Sveen blir ikke flytrafikken direkte berørt.

Hver tredje Nav-ansatt har opplevd trusler eller vold

En omfattende undersøkelse av sikkerheten for Nav-ansatte viser at en av tre har opplevd trakassering, trusler eller vold det siste året, skriver Bergensavisen.

Brorparten av hendelsene det fortelles om gjelder trakassering og trusler – både ansikt til ansikt, digitalt og på telefon – mens under 1 prosent av de ansatte har opplevd fysisk vold, skriver avisen, som har fått tilgang til den foreløpige rapporten.

To av tre vil beholde monarkiet

I en spørreundersøkelse InFact har gjort for Dagbladet svarer 67,7 prosent ja på spørsmålet om de vil beholde monarkiet i Norge. Historiker Trond Norén Isaksen, som har skrevet bøker om monarkiets historie, sier det er påfallende at støtten har falt ganske mye siden forrige meningsmåling om monarkiet. Da NRK stilte det samme spørsmålet i 2017, var støtten til monarkiet på 81 prosent.

Truss beklager og fortsetter

Storbritannias statsminister Liz Truss beklager det raske og omfattende f0orsøket på økonomiske reformer. – Jeg ønsker å påta meg ansvar og si beklager for feilene jeg har gjort. Vi gikk for langt og for raskt, sier hun til BBC. Truss legger til at hun fortsatt planlegger å lede Det konservative parti gjennom neste valg.

Australia trekker Jerusalem-anerkjennelse

Australias regjering varslet i dag at den ikke lenger anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad. Dermed gjør myndighetene helomvending etter den tidligere konservative regjeringens beslutning. Byens status bør ikke besluttes via unilaterale avgjørelser, men være en avgjørelse som fattes i forhandlinger mellom Israel og palestinerne, uttaler utenriksminister Penny Wong i arbeiderpartiregjeringen i Canberra.

FIS planlegger felles VM i alpint og nordiske grener

Fra 2024 vil Det internasjonale skiforbundet arrangere felles VM for alpint og nordiske grener hvert fjerde år, sier FIS-sjef Johan Eliasch. I et intervju med sveitsiske SkiActu forteller han om planene om å samle alle grenene FIS administrerer i ett mesterskap, som skal arrangeres hvert fjerde år, skriver langrenn.com. Nyvinningen skal få navnet FIS Games – FIS-lekene – og Eliasch tror det har potensial til å bli større enn VM, både økonomisk og med tanke på publikum.

Hjemmetap for Minnesota Wild

Colorado Avalanche tok kontroll fra start og endte med 6-3-seier da de besøkte Minnesota Wild og norske Mats Zuccarello. Gjestene fra Colorado gikk i ledelsen etter tre og et halvt minutt da Ben Meyers satte inn 1-0. Deretter holdt de unna for Wild, som tross et par utligninger, aldri fikk overtaket. Selv ikke da Wild tok ut keeper Filip Gustavsson på tampen, klarte de å presse Avalanche på retretten. Zuccarello noterte seg for en assist og drøyt 21 minutter på isen.