Boligmarkedet: Gjøvik var jevndyrt med Hamar og Lillehammer

Artikkelen er over 1 år gammel

Leiligheter som ble solgt i Gjøvik i fjor hadde nesten kvadratmeterpris som i Lillehammer og Hamar. For eneboliger og rekkehus var kvadratmeterprisene klart lavere enn i de andre mjøsbyene.

DEL

Det er første gang boligprisstatistikken til Eiendoms Norge viser kvadratmeterpriser for ulike boligtyper i de største kommunene i Innlandet. Statistikken baserer seg på salg av bruktboliger formidlet av meglere og annonsert gjennom Finn.no i 2018.

Boligprisene i Gjøvik har tidligere vært regnet som klart billigere enn i de andre mjøsbyene, men etter sterk prisvekst over flere år, er det mye som tyder på at dette er i endring. Spesielt for leiligheter.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for solgte leiligheter i Gjøvik i fjor lå på 37 623 kroner, like bak Hamar med 38 523 og Lillehammer med 39 581 kroner.

- Dette kan skyldes at Gjøvik er blitt en universitetsby med pågang av blant annet studenter som kjøper boligen, istedenfor å leie bolig. I tillegg ser vi at flere ønsker å leve urbant i Gjøvik sentrum, sier salgsleder Camilla Hveem i EiendomsMegler 1 Gjøvik i en pressemelding.

Velger Vestre og Østre Toten

Eiendom Norges statistikk viser ikke tall for Vestre og Østre Toten grunnet for få omsetninger, men tall fra Statistisk sentralbyrå viser at gjennomsnittlige kvadratmeterpriser på i overkant av 15 000 kroner for eneboliger solgt i både Vestre og Østre Toten i fjor. Dette er omkring 5000 kroner under Gjøvik.

Totenkommunene hadde klart høyere befolkningsvekst enn Gjøvik i fjor. De kan ha sammenheng med boligprisene sier Hveem:

- Den mangeårige høye prisveksten på boliger i Gjøvik kan ha bidratt til at Vestre og Østre Toten hadde høy befolkningsvekst i fjor, mens Gjøvik hadde den laveste befolkningsveksten siden 2001. Vi ser at flere førstegangskjøpere velger Vestre og Østre Toten hvor de føler de får mer for pengene, sier Hveem.

Eiendomsmegler Camilla Hveem i EiendomsMegler1

Eiendomsmegler Camilla Hveem i EiendomsMegler1 Foto:

Artikkeltags