Gå til sidens hovedinnhold

Kjøpte usett til dobbel pris

Artikkelen er over 8 år gammel

Urdahl-hytta i Lunner ble solgt til langt over takst, men megler tror ikke arvestriden med Mona Høiness har påvirket interessen.

– Det har vært en stressende dag, sier daglig leder Terje Heggen ved Eiendomsmegler1 Hadeland kort tid etter at hytta ble solgt mandag.

Hytta ble lagt ut forrige fredag, med en prisantydning på 600.000 kroner. Etter at ni budgivere hadde kjempet mot hverandre gjennom mandagen, endte salgsprisen på 1.155 millioner kroner.

– Vi har solgt mye dyrere hytter, men denne gikk mye over takst, sier Heggen.

Hytta har et bruksareal på 93 kvadratmeter, og er bygd i 1960. Det er innlagt strøm, kloakk og vann. Tomten er på 1.930 kvadratmeter.

Kjøper kjørte ut

Han tror ikke bakgrunnen for salget og den mye omtalte striden har bidratt til den voldsomme interessen. Dette har ikke vært framhevet i prospektet, og ble ikke opplyst før under visningen lørdag.

Da var det et sant kaos.

Den trange, glatte veien opp til hytta førte til at flere av de 50 bilene fikk vansker. Vedkommende som til slutt vant budrunden var blant dem.

– Kjøper snudde da og kjørte tilbake uten å ha sett hytta innvendig, forteller Heggen.

For med hemmelig rom i peisen til tross, det er først og fremst beliggenheten som trakk kjøpere tror mekleren.

– Det er bare fire kilometer til Mylla, og 150 unna ligger skiløypene til Oslo.

Snudd marked

Urdahl-hytta ble solgt av boet etter enighet mellom advokat Mona Høiness og åtte Urdahl-slektninger. Partene slåss i rettssystemet om å være rettmessige arvinger etter Synnøve Alver Urdahl og tidligere høyesterettsadvokat Per Urdahl.

Salgssummen går dermed inn i den totale arvepotten, som er anslått til en totalverdi på rundt 100 millioner kroner.

Høiness er oppført som enearving etter ekteparet Urdahl, som døde barnløse over 90 år gamle, men slektninger mener hun har utnyttet enkefru Urdahl. Høiness vant i første rettsrunde, og ifølge Dagens Næringsliv kommer slektningenes anke ikke opp for lagmannsretten før i 2014.

Den store interessen kan bety bedre dager for fritidsmarkedet på Hadeland. Det siste året har det vært lite etterspørsel etter de hyttene som har vært lagt ut til salgs. Derfor ble også prisen på hytta satt bevisst lavt.

Heggen avviser likevel at de har lurt interessenter med den lave prisen.

– Å lure noen ville vært om man ikke var villig til å selge på den oppgitte prisen. Her var det en reell pris, understreker Heggen.

Og om noen på Hadeland vurderer å selge sine hytter nå, har Heggen i hvert fall mange interessenter på hånden.

Kommentarer til denne saken