Gå til sidens hovedinnhold

I april skjedde det noe med eiendomsmarkedet i Gjøvik

Artikkelen er over 4 år gammel

– Så mange bruktboliger som er til salgs i Gjøvik nå, har det ikke vært i august siden 2010, opplyser salgsleder Camilla Hveem i Eiendomsmegler 1 Gjøvik.

Antall boliger til salgs i Gjøvik har vært på rekordlavt nivå siden tidlig i 2015, men tilbudet til folk på husjakt har altså tatt seg opp.

En kjapp sjekk på finn.no fredag formiddag viser at det ligger 151 boliger til salgs i Gjøvik. Dette er både brukte og nye boliger.

Vesentlig flere

– 2016 var et år som var preget av historisk lite boliger til salgs på Gjøvik. Dette volumet har økt vesentlig i 2017, spesielt fra april og frem til i dag. Og dette er selvsagt en viktig faktor når vi ser på en noe avtagende prisvekst. Men vi opplever likevel en rask omsetningshastighet og gode priser, sier Camilla Hveem i en pressemelding.

Les også

Derfor er det boligmangel i Gjøvik

 

Hveem og kollegene har tro på at prisene vil fortsette å gå opp, men i en noe mer moderat fart de neste årene.

Høyest prisvekst

Gjøvik hadde fortsatt høyest prisvekst i Innlandet i andre kvartal, og tredje høyest i landet, med en 12-måneders vekst på 15,7 prosent. Det vil si at boligprisene i andre kvartal var 15,7 prosent høyere enn i samme kvartal året før.

– Etter en periode med sterk og økende prisvekst helt siden 1. kvartal 2016, og med en topp på 19,1 prosent i 1. kvartal 2017, er jeg ikke veldig overrasket over en noe avtagende prisvekst i andre kvartal. Og det er på ingen måte en voldsom nedgang. Gjøvik har vært preget av en høy prisvekst de siste årene og det ville vært unaturlig med en ny topp nå. En prisvekst på 10 -12 prosent vil ansees som en god og fornuftig vekst i vårt marked fremover, sier salgslederen.

Les også

Mer enn 600 leiligheter er bygd i Gjøvik de siste åra – og etterspørselen fortsetter

 

Høy prisvekst i Gjøvik skyldes ikke sterk tilflytting.

– Det har vært netto innenlands utflytting fra Gjøvik både i 2015, 2016 og hittil i år. Det har også vært lav igangsetting av nye boliger, i form av nye byggetillatelser, i 2014, 2015 og 2016. Det blir nå viktig for byen å få bygget flere boliger for å unngå for høye boligpriser og for å øke befolkningsveksten, mener Hveem.

Les også

Tårnvillaen solgt

 

Les også

Her kommer trolig nytt hybelhus

 

Kommentarer til denne saken