Gå til sidens hovedinnhold

Norges dyreste bolig: Åsne Seierstad selger huset sitt for 46 millioner kroner

Artikkelen er over 4 år gammel

Boligen til Lillehammer-forfatteren er Norges dyreste bolig til salgs nå.

Avisa GD skriver at sveitservillaen i tømmer i Tidemands gate på Frogner i Oslo er på 600 kvadratmeter.

- Det er Norges dyreste bolig til salgs akkurat nå, sier eiendomsmegler Vemund V. Thorkildsen i Nordvik & Partners til GD.

Det var Dagens Næringsliv (DN) som først skrev om boligsalget, som selv i et av Oslos mest attraktive strøk er i høy prisklasse.

Kjøpte opp huset bit for bit og renoverte

Gigantvillaen har ifølge DN vært igjennom en omfattende renovering etter at Seierstad ga 4,2 millioner for en leilighet i andre etasje i villaen i 2004.

– Da jeg kom hjem fra Irak-krigen og trengte et stille sted, fant jeg dette huset i Oslos stilleste gate, sier Seierstad til DN.

De neste to årene kjøpte hun opp resten av huset i to omganger. Av eiendomsregisteret fremgår det at Seierstad i 2004 ga 5,6 millioner for første etasje, og at hun i 2006 ga 4,35 millioner for loftsleiligheten i tredje etasje.

Med den 842 kvadratmeter store tomten følger det også en dobbeltgarasje og flere biloppstillingsplasser, ifølge prospektet.

Kjøpte mindre bolig til 22 millioner

Seierstad har mellom sine reiser skrevet fem av sine bøker i arbeidsrommet i første etasje. Selv har Seierstad bodd med familien i første og andre etasje, og leid ut loftsetasjen og hybelen i kjelleren. Nå vil hun flytte til noe mindre, har nedskalert og ifølge DN flyttet et hakk østover med sine to barn. Ifølge eiendomsregisteret ga Seierstad i fjor 22 millioner kroner for en bolig på St. Hanshaugen i Oslo.

Om interessen for boligen sier eiendomsmekler Thorkildsen følgende:

- Dette er noe helt unikt, noe som sjeldent er for salg. Da kommer interressen uansett. Det blir spennende på se om man kan få transformert denne interessen til salg. Det er en kjempeflott bolig, med vanvittig mye areal og mange muligheter, sier mekleren til GD.

Kommentarer til denne saken