Gå til sidens hovedinnhold

33 hyttetomter er klare - og visningshytta er ferdig

Artikkelen er over 5 år gammel

Tre selskap satser på et nytt hyttefelt i folkelig prisklasse ved Raudalen vest for Beitostølen.

Den første visningshytta er kommet på plass, og hadde sin innvielse med to ordførere og de tre selskapene på plass nylig. Området ligger ved foten av alpinanlegget i Raudalen, og det var her avdøde reislivsutvikler Steinar Hovi hadde ment å bruke energien sin.

Nå er det sønnene Atle og Bjørnar som fortsetter i rollen som grunneiere gjennom selskapet Beitostølen Resort. De har et samarbeid med Tinde Hytter, som leverer hyttene. Selskapet DestinasjonsKirurgene er tredje part som ansvarlig for salget.

I første rekke er det godkjent 33 tomter i dette feltet, som går under navnet Raudalen Resort. I tillegg har Tinde Hytter opsjon på seks til åtte tomter til.

Lavpris

I Beitostølen-sammenheng blir disse hyttene solgt til lavpris. Nøkkelferdig hytte kan koste under to millioner, noe som er langt under snittet for hytter i området.

– Vi har lagt oss på et slikt nivå, fordi vi ser at vi kan nå langt flere potensielle kunder, sier Atle Hovi i Beitostølen Resort.

Feltet ligger i dalen ved foten av Raudalen skisenter, litt opp fra dalbunnen.

– Men mange blir overrasket når de kommer dit. Det er utsikt mot topper som Skaget og Bitihorn, og vi har målt antallet soltimer på vinteren, og det overrasker også mange, sier Hovi.

Selv om Tinde Hytter har en stor katalog med mange hytter, er grunnfilosofien med Raudalen Resort at kundene kan velge mellom tre modeller. Ved å selge ferdige hytter på tomt skal hyttekjøperne kunne spare penger i forhold til å kjøpe tomt og hytte hver for seg.

80–90 millioner

– De totale investeringene i utbyggingen ligger på nivå 80–90 millioner kroner, opplyser direktør Audun Skattebo i Tinde Hytter.

En av forutsetningene for denne hyttesatsingen, var utstrakt bruk av lokale firma og leverandører, og Skattebo sier det er første gang Tinde Hytter deltar og investerer så store beløp og ressurser i denne type samarbeid. I denne første runden legges det igjen 6–8 millioner kroner på bruk av lokale Valdres-selskap.

– Tanken bak Raudalen Resort er at vi skal åpne fjellet og Beitostølen for folk flest som har arbeid og normal kjøpekraft, men ikke nødvendigvis millioner i banken, sier salgsansvarlig for Raudalen Resort, Tone Greni.

Kommentarer til denne saken