Gå til sidens hovedinnhold

Bokmesse i Frankfurt – nok en gang

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For en tid tilbake kunne vi i OA lese at Fylkekommunen sendte 24 personer til bokmessa i Frankfurt. Tallet er høyt. Noen dager senere forklarte Anne-Marte Kolbjørnshus (leder for Komité for opplæring og kultur) hva tre av disse personene skulle gjøre på messa. De resterende 21 fikk vi vite lite om.

I OA i dag står det å lese at det ikke var 24 personer på messa fra Fylkekommunen, men 31. Smak på det tallet; 31. Det tilsvarer to fotballag med innbyttere og trener. Dette tallet er altså enda høyere enn det vi reagerte på først! Sju personer mer enn først oppgitt. Var det så mange at man ikke hadde oversikt?

Så mine spørsmål til Even Aleksander Hagen må derfor bli:

Hvordan kan du som ansvarlig øverste leder gå god for et slikt sløseri?

Hvordan tror du dette vil bli mottatt av folk i regionen – som daglig blir konfrontert med nedskjæringer og budsjettkutt – også på livsviktige områder innen helse og velferd?

Hvordan vil slike prioriteringer innvirke på folks oppfatning av fylkeskommunens forvaltning av fellesskapets ressurser?

I mine øyne finner jeg ikke bedre ord en skam. En hån mot regionens innbyggere.

Jeg forventer et svar her Even Aleksander Hagen. Dersom svar ikke gis, vil jeg tolke det som at du er enig i kritikken. Og da kan vi vel bare «glede» oss til neste bombe. Når kommer den?

Kommentarer til denne saken