Gå til sidens hovedinnhold

Blir største eier i Moelven Industrier – jakter partner

Artikkelen er over 1 år gammel

Glommen Mjøsen Skog SA blir største eier og starter jakten på industriell partner for å styrke Moelven Industrier ASA.

Glommen Mjøsen Skog SAs forkjøp har ryddet eiersiden i Moelven Industrier ASA i løpet av helgen. En foreløpig oppsummering av resultatet etter at Glommen Mjøsen erklærte forkjøpsrett på fredag, er at Glommen Mjøsen Skog SA vil bli eier av drøye 71 prosent av aksjene i Moelven Industrier ASA. Det er kun Viken Skog som benytter sin forkjøpsrett. Viken Skog vil få en eierandel på drøye 20 prosent. AT Skog har fra før en eierandel på rundt sju prosent. Øvrige eiere har under 0,5 prosent.

– Dette er som forventet. Vårt initiativ har sørget for en betydelig klarere eiersituasjon i Moelven Industrier ASA og vi er så langt fornøyde med det vi har oppnådd. Vi vil også utløse tilbudsplikt på aksjene som de resterende eiere har. Vi tar sikte på å komme tilbake med mer informasjon om denne prosessen i februar, sier Gudmund Nordtun som er adm. direktør i Glommen Mjøsen Skog SA.

Les også

Slaget om Moelven Industrier: Krig om penger, makt og trær

Ville selge

Eierstrukturen i Moelven Industrier ASA har lenge vært lite tilfredsstillende. Eidsiva og Felleskjøpet har i flere år ønsket å selge sine aksjer som til sammen utgjorde cirka 40 prosent.

– Eidsiva og Felleskjøpet har hele tiden vært utviklingsorienterte og konstruktive eiere, også etter at det ble klart at de ønsket seg ut, understreker Nordtun.

Men de har ikke akkurat vært i en ønskesituasjon og Glommen Mjøsen Skog SA ønsket ikke å havne i samme situasjon.

– De eierne som er med videre ønsker et sterkt Moelven Industrier. Nå kan vi i dialog med de aksjonærene som velger å bli med videre utnytte kraften til å skape en ny og framtidsrettet eierstruktur i Moelven Industrier ASA. Vi har gjennom dette grepet sikret en fleksibel og god finansiering som gir oss den tiden vi trenger til å områ oss og jobbe godt med eierstrukturen, sier Gudmund Nordtun.

Ønsker partner

Glommen Mjøsen Skog SA sier at målet med å benytte forkjøpsretten ikke var å få høyest mulig eierandel i Moelven Industrier. Målet var å beholde posisjonen som toneangivende eier. Det finnes flere aktuelle løsninger.

– En industriell partner er ønskelig. Å invitere inn våre andelseiere til å investere sammen med Glommen Mjøsen Skog SA vet vi også at mange andelseiere ønsker. Videre er vi heller ikke fremmed for finansielle eiere. Etter at det ble utløst usikkerhet om eiersituasjonen, har vi fått flere henvendelser fra industrielle og finansielle miljøer som ønsker å drøfte videre eiermessig samarbeid med oss. Men først må vi gjennomføre tilbudsplikten og se om vi får ytterligere aksjer. Først da kan vi legge strategier for det videre arbeid, tilføyer en fornøyd styreleder Terje Uggen i Glommen Mjøsen Skog SA.

Kommentarer til denne saken