Gå til sidens hovedinnhold

Bli med og redd Solåsstua Barnehage

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den lille barnehagen med det store hjertet.

Vi foreldre som har barn i Solåsstua har nylig fått den verste beskjeden vi kunne fått. Det er at Solåsstua fra høsten av vil stenge for godt hvis de ikke får inn minimum 6 barn til. Her snakker vi om en barnehage som har nærmest 100 prosent fornøyde foreldre, og dette er ikke uten grunn. For dere som er på let etter barnehageplass, eller som kanskje har vært inne på tanken på å bytte. Her kommer noen gode grunner til å velge Solåsstua.

- Barnehagen er såpass liten (23 barn maks kapasitet) at de ansatte kaller barna for «deres egne». Her får barna en så tett tilknytning til de voksne og de andre barna, som det ikke er mulig å få i en større barnehage. Dette bidrar til økt trygghet for både store og små, og skaper en bedre arena for læring og mestring.

- Det er en stabil ansattgruppe som trives på jobb. De er såpass få at de slipper å ha masse unødvendige møter som mange store barnehager må ha. I disse møtene må ofte avdelinger passe på andre avdelingers barn som de har lite kjennskap til. Dette problemet eksisterer ikke på Solåsstua. Her spiser til og med de ansatte lunsj sammen med barna for de syntes selv at det er veldig koselig. Dette er verdifullt!

- Barnehagen har større voksentetthet i forhold til antall barn enn de store barnehagene.

- All forsking peker mot at barnehager med små grupper gir bedre kvalitet

- Siste FAFO-rapport peker på at barnehagene med høyest tilfredshet blant foreldre og ansatte er de små barnehagene.

Dette er bare noen få av mange gode grunner til å velge Solåsstua barnehage for ditt barn. Her får du forutsigbarhet, gode samtaler ved henting/levering, samt ansatte som hele tiden er på tilbudssiden når det gjelder å gjøre individuelle tilpasninger til ditt barn. Vær så snill å bidra til at en av Gjøviks flotteste barnehager får opprettholde driften, og søk plass nå!

Kommentarer til denne saken