Gå til sidens hovedinnhold

Bli med og løs Håkon Skaug og Fetter Petters påskenøtt ... mandler!

Fra og med palmesøndag og helt til påsken ringes ut, varter tospannet Håkon Skaug og Fetter Petter opp med morsomme og fikse påskeoppgaver på oa.no.

Denne påsken ligger alt til rette for at hjernen både skal eltes og underholdes når Håkon Skaug (Paul Håvard Østby) og Fetter Petter (Jonas Rønning) farter Innlandet rundt på jakt etter steder å ha påskeoppgavene fra.

Høna og egget

Aller først, det vanlige i påsketida er jo å kalle spørreleker for påskenøtter, noe som også var planen til tospannet Håkon Skaug og Fetter Petter. Men siden sistnevnte sliter med en lei nøtteallergi ble det påskemandler istedet, noe han altså fint tåler.

– Karene har spilt inn ni episoder rundt omkring i Innlandet etter påskenøtter-malen til Rune Gokstad og Øystein Bache der oppgavene i hver episode ender opp med et løsningsord i første kolonne, forteller Paul Håvard Østby som kjenner d'herrer Håkon Skaug og Fetter Petter godt og derfor har fått et innblikk i hva de har stelt i stand.

Les også

Har én million visninger på to uker – målet er to millioner

– Det er forskjellige typer oppgaver med alt fra vanlige quiz-spørsmål til musikalske oppgaver, men underveis har de også konkurranser seg imellom der de i løpet av påsken skal komme til bunns i hvem som er først av høna eller egget, forteller Østby hemmelighetsfullt.

Familiemoro

Hver episode er på drøye ti minutter, og i beste påskenøtt-stil presenterer den muntre påskeduoen oppgavene med liv og topp humør. Det er til sammen sju Amedia-aviser i fylket som samarbeider om å sende Håkon Skaug og Fetter Petter rundt omkring, noe som betyr at tospannet kommer til å presentere oppgavene fra sentrale plasser rundt omkring i Innlandet.

Les også

Håkon Skaug var ordfører for en dag – med OAs videoteam på slep

Paul Håvard Østby har sammen med familien sniktittet på Håkon Skaug og Fetter Petters påskemandler, og han kan fortelle at dette er underholdning som passer for hele familien.

– Jeg hadde en positiv prøvevisning med familien, og de syntes det var moro. Til og med eldste datteren som er svært kritisk, syntes det var bra, sier Østby fornøyd.

Kommentarer til denne saken