Kjør forsiktig, i dag smeller det ofte

MANGE BILULYKKER: Statistisk sett vil det bli flere bilulykker hvert minutt i dag på Black Friday mellom klolkka 12 og 18.

MANGE BILULYKKER: Statistisk sett vil det bli flere bilulykker hvert minutt i dag på Black Friday mellom klolkka 12 og 18. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Dagen i dag er en stor shoppingdag for mange. Men å stresse fra det ene tilbudet til det andre kan ha sin pris. I fjor ble det registrert 1364 bilulykker på Black Friday .

DEL

– Statistisk sett vil det bli flere bilulykker hvert eneste minutt i dag mellom klokken 12 og 18, advarer kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

I fjor toppet ulykkene seg rundt klokka 16. Da var det faktisk 99 bilulykker i timen i Norge.

– Verstingen er en mann i aldersgruppen 50-64 år, forteller statistikken. Aller helst bør man overlate rattet til kvinnene i dag.
Andelen bilulykker med menn bak rattet i fjor var nemlig hele 73 prosent høyere enn for kvinnelige sjåfører, sier Brandeggen.

Stress ned

Eneulykker topper statistikken, det vil si skader der det kun oppstår skade på egen bil. Deretter følger påkjørsler av annen bil på parkeringsplass, påkjørsler bakfra og ryggeulykker. Uansett aldersgruppe er det menn som  dominerer i ulykkesstatistikken, og ikke uventet skjer de fleste bilulykkene i og rundt de store byene. Men også i mindre byer og tettsteder skjer det svært mange bilulykker Black Friday.

– Stressede bilister vet vi utgjør en forhøyet risiko, ikke minst i parkeringssituasjoner. Vi oppfordrer derfor folk til å sette av rikelig med tid når de skal handle i dag. Er du sjåfør så vis aktsomhet, kjør defensivt og ikke ta unødige sjanser, sier Brandeggen.

La bilen stå

Tryg Forsikrings fremste råd er faktisk å la bilen stå denne fredagen. Hvis du må bruke bilen, så parker bilen langt fra inngangspartiet, gjerne der de aller fleste helst ikke vil parkere. Da er sjansen for sammenstøt minst.

 Et annet råd er å rygge inn når du parkerer. Da har du oversikt over trafikkbildet når du skal ut. Mange uhell og ulykker skjer idet man rygger ut fra en parkeringsplass.

– Om ulykken skulle være ute, så sjekk med ditt forsikringsselskap om du kan unngå bonustap ved parkeringsskade som andre har skyld i, lyder rådet fra Torbjørn Brandeggen.

Artikkeltags