Norges antatt beste i Maren Lundbys fravær, Silje Opseth, greide ikke målet om individuelt OL-gull og endte som nummer seks. Slovenske Ursa Bogataj vant.

Opseth har hatt en noe trøblete sesong hittil, der hun ikke har greid å hevde seg slik hun har ønsket. Hun var foran de olympiske lekene klar på at hun siktet mot individuelt gull, men det ble med sjetteplass etter hopp på 92,5 og 95 meter.

Thea Minyan Bjørseth OL-debuterte i lørdagens konkurranse, men etter å ha kommet til finaleomgangen på sjetteplass etter hele 99,5 meter, feilet hun og landet på 73 meter i sitt andre hopp. Hun endte på 21. plass.

Irriterende

Hun var naturlig nok skuffet etter andrehoppet.

– Det føltes ikke så verst ut fra hoppet, men jeg landet jo altfor tidlig. Selvsagt er det irriterende, men sånn er det, sa Thea i tv-intervju etterpå.

Thea følte selv at også andrehoppet var veldig nære på å bli bra.

– Det er småting som gjør at det svarer eller ikke svarer. Kjenner jeg meg selv rett, kommer jeg nok til å ergre meg ei stund over det andrehoppet.

Hun ble også spurt om det var nervene som spilte hennes et puss.

– Litt nerver er det alltid, , men jeg følte egentlig ikke så mye på akkurat det. Jeg skulle gjøre det enkelt og kjøre på, sa 18-åringen fra Lensbygda, som også var fornøyd med at hun faktisk klarte å få til sitt beste hopp her nede i konkurranse.

God erfaring

Anna Odine Strøm er i likhet med Bjørseth også OL-debutant. Hun hoppet 91,5 og 84 meter og fikk 15. plass.

– Jeg skulle gjerne gjort det bedre, men resultatet ble som det ble, sa Anna Odine i tv-intervjuet.

– Jeg sitter igjen med mye god erfaring, så får jeg prøve å gjøre det bedre neste gang, sa Alta-jenta som i mange år har vært bosatt på Raufoss.

Rennet gikk uten den østerrikske verdenscuplederen Marita Kramer og lagvenninne Jacqueline Seifriedsberger som følge av positive koronatester i forkant av lekene.

Slovenske Bogataj vant foran tyske Katharina Althaus, som ledet etter første omgang. Nika Kriznar tok bronsen.

Ikke klart

Lørdagens renn var det eneste individuelle rennet for kvinnehopperne. To av de norske kvinnene skal delta i konkurransen for blandet lag mandag.

Hvem som får hoppe der er foreløpig ikke klart.

– Silje (Opseth) er ganske bankers, ut fra at un er veldig stabil. Det er ikke de to andre, sa trener Christian Meyer etter lørdagens renn.

Det skal være trening i bakken søndag. Den vil avgjøre om det blir Thea Minyan Bjørseth eller Anna Dine Strøm som får den siste plassen.

– Jeg håper de gjør det litt mindre vanskelig for oss, sa Meyer og antydet at det er temmelig jevnt mellom de to Toten-baserte hopperne.