Finansavisen: Birken har mistet en tredjedel av inntektene

IKKE FORNØYD: – Vi er ikke fornøyd med resultatet fra 2016. Deltakeroppslutningen var lavere enn forventet og vi greide ikke å omstille kostnadsbildet raskt nok, sier Birken-sjef Olaf Johan Thomasgaard.

IKKE FORNØYD: – Vi er ikke fornøyd med resultatet fra 2016. Deltakeroppslutningen var lavere enn forventet og vi greide ikke å omstille kostnadsbildet raskt nok, sier Birken-sjef Olaf Johan Thomasgaard. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Trenden har snudd for Birken-arrangementene. – Vi er ikke fornøyd med resultatet i fjor, sier daglig leder Olaf Johan Thomasgaard i Birken.

DEL

(Østlendingen) I 2016 gikk Birken så vidt med overskudd. Regnskapstallene fra 2016 viser at både topp- og bunnlinjen er kraftig redusert siden toppåret i 2014. En tredjedel av inntektene er borte, skriver Finansavisen onsdag.

I april i år ble Olaf Johan Thomasgaard ansatt som ny daglig leder i Birken. Han har fått hovedansvaret med å snu den negative trenden Birken har opplevd siden toppåret i 2014.

Da hadde Birkebeinerrennet 17.000 deltakere. I år var antallet nede i 8.500.

– Vi har blant annet hatt en stor gjennomgang av leverandører, varekjøp og leieavtaler. I tillegg har vi også redusert antall fast ansatte for å kutte kostnader, sier Thomasgaard til Finansavisen.

Birkebeinerrennet står for rundt 45 prosent av den totale omsetningen, mens rittet og løpet står for 35 og 20 prosent.

– Selv om løping er i vinden, blir nok Birkebeinerrennet fortsatt selskapets viktigste inntektskilde. Inn mot 2018 skal vi bruke mye tid på å se på arrangementspakken, driftsmodellen og hvordan vi markedsfører produktene våre. Samtidig er det viktig å være realistiske og ikke forvente at 15.000 deltakere kommer tilbake på et blunk, sier Thomasgaard.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags