– Beklager brudd på rutinene ved stenging av E6 Biri-Vingrom

Artikkelen er over 2 år gammel

Beboere på Biristrand reagerer på manglende varsling i forbindelse med at E6 mellom Biri og Vingrom ble delvis stengt to netter denne uka.

DEL

– Både natt til onsdag og natt til torsdag ble E6 stengt i en retning mellom Biri og Vingrom. Det medførte stor trafikk over Biristrand. Men jeg kan ikke se at stengingen var varslet noe sted, sier Ingvild Kleven, beboer i Biristrandvegen 780.

Hun synes også det er kritikkverdig at E6-trafikken kom susende forbi huset deres ved 21-tiden om kvelden.

– Ifølge avtalen med Statens vegvesen skal ikke planlagt stenging skje før klokka 22 om kvelden, av hensyn til myke trafikanter, påpeker hun. Men det var ikke tilfelle denne uka.

– Jeg snakket blant annet med en mann som hadde vært ute og luftet hunden litt etter klokka 21 onsdag kveld. Han gikk på strekningen der det ikke er gang- og sykkelvei da han plutselig fikk E6-trafikken midt imot. Det føltes ikke særlig trygt, sier Kleven.

Beklager svikt i rutinene

– Det stemmer at de planlagte stengningene ikke har vært varslet, og at trafikken ble omdirigert på lokalvegen en time for tidlig begge dagene. Det beklager jeg, sier Jan Erik Kristiansen i Statens vegvesen, byggeleder for E6 Biri-Vingrom.

Han vet ikke hva som er årsaken til svikten.

Informasjon på nettet

– Hvordan skal beboerne på strekningen Biri og Vingrom etter planen varslet om omdirigering av E6-trafikken?

– Informasjonen skal legges ut flere steder, blant annet på facebooksiden E6 Biri-Øyer, på Twitter og under trafikkmeldinger på vegvesen.no, svarer Eli Ramstad, informasjonsmedarbeider i Statens vegvesen.

Trafikktellinger

– Er det foretatt trafikktellinger på Fylkesveg 333 forbi Biristrand som viser hvor mye trafikken øker de gangene E6 stenges i en retning nattetid?

– Det vet jeg ikke. Antall biler i døgnet på strekningen E6 Biri-Vingrom ligger på rundt 12.000. Men antallet er selvsagt betydelig mindre nattetid. Dessuten er det aldri mer enn ett løp som blir stengt av gangen, presiserer Ramstad.

Automatiske bommer

– Hva er grunnen til de planlagte stengningene av E6 Biri-Vingrom?

– Vi holder på å etablere et er at det skal installere et styrings-, regulerings- og overvåkingssystem (SRO) på den 18 kilometer lange strekningen. Systemet skal gjøre det mulig å stenge vegen med automatiske bommer, når det er behov for en rask omdirigering av trafikken over på lokalvegen, forklarer Kristiansen.

– Hvis alt går etter planen vil systemet være på plass i begynnelsen av desember, opplyser byggelederen.

Artikkeltags