Populær ungdomsklubb trenger flere frivillige

POPULÆRT: Ungdomsklubben på Biri er et populært tilbud, men trenger flere frivillige for å kunne fortsette.

POPULÆRT: Ungdomsklubben på Biri er et populært tilbud, men trenger flere frivillige for å kunne fortsette.

Artikkelen er over 2 år gammel

To fredager i måneden samles ungdom på Biri på «Daffern» til populære klubbkvelder, drevet av noen få ildsjeler. Nå etterlyses større engasjement blant foreldre om tilbudet skal opprettholdes.

DEL

– Endelig har det meldt seg noen flere foreldre som kan bidra med å være vakt, men fortsatt etterlyser vi flere foreldre som vil ta et tak. Med rundt 150 elever på ungdomsskolen, burde flere kunne ta et tak. I så fall prater om kanskje ei slik vakt i året, og det må vel være overkommelig, sier forelder Siw Bruun de Neergaard.

KLUBBKVELD: Bilde fra en av klubbkveldene.

KLUBBKVELD: Bilde fra en av klubbkveldene.

Nye lokaler

Ungdomsklubben på Biri har i flere år hatt tilhold i Røde Kors-lokalene, men da Redalen Røde Kors sist sommer flyttet til nye lokaler i det tidligere gjestgiveriet, populært kalt «Daffern», måtte klubben holde stengt ei tid, i påvente av oppussing og omregulering.

Tilbudet ble startet opp ved skolestart i 2014, organisert under Røde Kors Ungdom i Redalen Røde Kors og med Frode og Ann Karin Leonardsen som primus motorer. Tilbudet er myntet på ungdom fra 8. klasse og til 18 år.

– Ønsket er å få tilhold i kjelleren i de nåværende lokalene, men det har drøyd med å få på plass de nødvendige tillatelser fra kommunen. Men, to fredager i måneden har vi likevel klubbkvelder, og i snitt hadde vi før flyttingen og pausen 40–50 ungdommer på disse kveldene. Vi startet opp igjen i «lettversjon» nå i februar. Varierende besøk, men åpningskvelden hadde vi ca. 50 ungdommer innom. Ellers varierer det mye, men et grovt snitt er ca. 30. Vi håper jo å jobbe oss opp til gamle høyder, men da må vi ha mer egnede lokaler der vi kan tilby flere aktiviteter enn vi kan nå i møtelokalene til Røde Kors, forteller de Neergaard.

Trenger flere

Nå nylig var man i ferd med å avlyse klubbkvelden fordi man manglet voksne personer til å ta ei vakt. Via klubbens Facebook-side etterlyste man større engasjement blant foreldre.

– Heldigvis meldte det seg noen, slik at vi slapp å avlyse i kveld (fredag 6. april, red.anm.). Men, vi vil gjerne ha flere foreldre som tar et tak.Vi har en håndfull voksne som stiller jevnlig som vakter, men trenger flere å spille på. Vi trenger to frivillige hver klubbkveld slik av vi blir 3–4 voksne til stede til enhver tid. Man trenger ikke å ha ungdommer selv, men man må være over 18 for å kunne stille som vakt. Vaktplan ligger til enhver tid ute på facebookgruppa til ungdomsklubben, så der kan man gå inn å se når det er planlagt klubbkveld og finne en dag som passer. Vi planlegger stort sett et halvt år av gangen.

Oppgaver

– Å være vakt innebærer stort sett å være til stede og vi har beskrevet det slik i gruppa:

Vi trenger hjelp fra flere voksne (over 18) til klubbkveldene framover. I utgangspunktet trenger vi 2 stk. hver kveld i tillegg oss fra styret. Oppmøte er 1840 slik at vi rekker å bli klare til åpning kl. 1900.

Det er ikke noe problem å dele ei vakt i to, slik at man tar halve kvelden hver, men da må dere administrere det selv.

Oppgaver: 
Organisere lokalet, sette fram utstyr og pynte
Sette fram kioskvarer og klargjøre inngangen
Registrere alle besøkende
Betjene kiosken
Være sosial
Forefallende rydding
Rydde bort utstyr ved stengetid.

Påmelding innen onsdag før klubbkveld, kl. 18.00.

– Ellers informerer vi om ungdomsklubben på første foreldremøte for 8. klasse om høsten, er aktive på Facebook og har flere ganger vært i de ulike avisene, så vi har litt vondt for å tro at foreldrene til hovedmålgruppen ikke kjenner til tilbudet, sier Siw Bruun de Neergaard.

Artikkeltags