Gå til sidens hovedinnhold

Biri v Toten

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Biri – Toten 2 5–2 (2–0)

1–0 Jon Brenden 4 min
2–0 Mads Bilit 37 min
2–1 Jørgen Pedersen 46 min
3–1 Per Helge Hvalbye 49 min
4–1 Elias Løkken 65 min
5–1 Elias Løkken 69 min
5–2 Jørgen Pedersen 85 min

Kristian – Per Helge, Henrik, Tore, Torbjørn – Trond, Marius, Petter, Mads – Jon, Elias. (Odd Aslak, Oskar, Jonas, Are)

Etter tidvis veldig god fotball i forrige kamp mot serieleder Nordre Land var det et revansjesugent Biri lag som skulle ta første 3 poenger etter ferien.

Det var tydelig at hjemmelaget hadde bestemt seg for å gå hardt ut for det tok bare 4 minutter før første ball lå i nettet. Etter litt fram og tilbake i 16 meteren til Toten ender ballen hos Jon som setter inn 1–0 fra kort hold.

Biri styrer kampen og kommer til flere store muligheter, men er litt ubesluttsomme i siste tredjedel for å få den berømte ketchupeffekten.

Toten 2 skal ha skryt for at det ønsker å spille godt fotball, og har mange fine kombinasjoner, men en løpssterk Trond dekker mye rom på midten samtidig som Kristian og forsvarsrekken har god kontroll bakover. Per Helge vinner minst 25 hodedueller i løpet av den første halvtimen som gjør at Toten sliter med å komme til sjanser.

Etter 37 minutter kommer kampens prestasjon da Mads Bilit bruker fart, styrke og god teknikk da han fører ballen og setter inn et perfekt plassert skudd i mål. Klassescoring som gir Biri en fortjent 2–0 ledelse til pause.

I det andre omgang blåses i gang kommer det en heftig regn og hagleskur. Det er ikke en eneste kalddusjen Biri gutta får, for direkte fra avspark setter Toten 2 inn 2–1. Så etter kun 7 sekunder av andre omgang er det liv i kampen igjen.

Heldigvis tar det ikke mer enn 4 minutter før Biri får et frispark langt inn på Toten sin halvdel. Per Helge høstet mye skryt av ekspertkommentatorene i den direktesendte kampen mot Nordre Land i forrige uke, og igjen viser kapteinen at han tar ansvar når Biri trenger det som mest. Det er et flott slått frispark inn i 16 meteren av Trond, men ballen er på ingen måte ferdigscoret i det Per Helge stiger opp og stusser ballen i mål. Kvalitet, trøkk og klasse fra midtstopperen.

Det lille håpet Toten 2 fikk etter en tidlig scoring ble dermed borte og Biri tar kontroll på kampen igjen.

Etter en god fem minutters periode midt i omgangen scorer Elias to flotte mål. Det er ikke lett å stoppe ekstremfarten til Elias, og når han kombinerer flott med Petter blir det mål. Med både 4–1 og 5–1 hjelper det lite at Toten setter inn sin andre scoring rett før slutt.
En fortjent seier til Biri og dette lover veldig godt før resten av sesongen.

Neste kamp er allerede førstkommende lørdag 24.08 kl. 15:00 mot Ringsaker 2 på Gaupen Kunstgress.

Kommentarer til denne saken